banner108
Öne Çıkanlar arenasporkolik kktc spor Doğan Forest Ocak
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Futbolcular Derneği'nden Futbolculara Psikolojik Destek..!
banner98

Kamuoyuna Duyuru;
Futbolcular Derneği olarak bu hafta içerisinde Hükümet ve Futbol Federasyonu’muzun aldığı kararları saygı ile karşılıyor ve destekliyoruz. Fakat her ne kadar vaka olmasa da Bilim kurulundan sorumlu kişiler ve/veya Sağlık Bakan’ı ve/veya Hükümet yetkilileri rehavete kapılmayın şeklinde açıklama yapması bir belirsizliktir. Bu süreçte dernek olarak vaka olmasa da kalan 8 haftanın tamamlanmasını istesek de yaklaşık 3-4 hafta önce İskele’de semptomsuz görülen vakalardan sonra bazı Futbolcuların ailesinde yaşayan anne babasından ve/veya yaşlı bireylerden ve/veya kronik hastalığı bulunmasından ve/veya kendi fikrinden mütevellit başlamama kararını almış olduğunu beyan etmek isteriz. Daha evvel yaptığımız açıklamalara binaen herkesin hür iradesi vardır ki bu gibi tedirgin olup başlamayan Futbolculara ayrım yapmak ve/veya “bizi yarı yolda bıraktın” gibi baskı yapmak etik olmadığı gibi dolaylı olarak kendisi dışında hesap vermesi gereken bireylere saldırıdır. Bazı Futbolcuların sadece kendilerinin karar merci olmadığını unutmadan bu gibi söylemlerden vazgeçilmesi tavsiyemizdir.
Derneğimiz bu Kovid-19 yasakları sürerken çalışmalarına devam etmiştir –ki yaptığımız 4 soruluk kulüp anketinde 2-3 Kulüp hariç net rakam olmamakla birlikte %85 veri toplamıştır ki bu ankette isim/soy isim gerekliliğini getirmeden yapmamız, onların zan altında kalmaması içindir.
İşbu yapılan ankette takımların daha evvel bahsedildiği gibi net olmamakla birlikte verilere bakıldığında
i- Ankete Katılan tüm takımların %85’inin Kovid-19’dan ve sağlık şartlarından tedirginlik yaşadığını
ii- %85‘i Sakatlık olma ihtimalinin olduğunu keza spor bilimcileri ve/veya psikoloktan takım için talep edilebileceğini
iii- %85’i 4-5 hafta da hazırlanıp maça çıkabileceklerini
Belirtmiştirler.
İşbu verilere bakıldığında Futbolcular açısından her ne kadar tedirginlik ve/veya sakatlık ihtimali düşünüldüğünde oynamamak kaçınılmaz olduğu gibi bu veriler üyelerimizin kendi sağlığından ödün vererek Köstek değil Destek olacağının garantisi olmakla birlikte şahsi ve/veya özel sebepler dolayısı ile oynamayacaklara ve/veya katılamayacaklara o ve/veya şu sebeple sitem edenlerin karşısında olacağımızı bildiririz.
Ülkemizde tespit edilen vakıa olmayabilir ancak her bireyin olduğu gibi üye Futbolcularımızın da Ülkenin en üst makamlarının “ülke de Kovid-19 yoktur ” açıklaması yapılmadan bu tedirginliği kendisi ve/veya ailesi ve/veya özel sebepler vesilesi ile yaşaması doğal olduğu gibi yaptığımız anketteki veriler sonucu bu yönde davranış olabildiği unutulmamalıdır.
Bu bağlamda antrenmanların nasıl başlayacağına karar verme bizim işimiz olmadığı gibi derneğimize üye olup Psikolojik Danışmanlık alacaklara ücret almaksızın destek kararını almış bulunmaktayız.
Bu destekten yararlanacak Futbolcuların Hipokrat yemini ve/veya etik kuralları çerçevesinde talep eden ile Doktor ve/veya Danışılan arasında kalacağından şüphesi olmasın.
Bu maksatla Derneğimize üye olan ve bu gereksinimden isteyen üyelerimiz aşağıdaki Danışmana başvurabilir.

Psikolojik Danışman
Cemile Coşkun Bilin
İrt no: 0548 888 33 37

​​Saygılarımla;
​​​​​​​​Futbolcular Derneği

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75