banner108
Öne Çıkanlar arenasporkolik kktc spor YDÜ Doğan GG
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

FLAŞŞŞ…! MTG’de 21 Yaş Hatası ve Paniği..!
banner98

Şampiyonluk adaylarından Mağusa Türk Gücü, 2-0 geriye düştüğü Gençlik Gücü karşılaşmasını 4-2 kazanarak çok önemli bir 3 puanı hanesine yazdırırken, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun koyduğu 21 yaş altı kuralını ihlal etti mi sorusu soruluyor.

Sarı yeşilliler, karşılaşmaya 21 yaş altı kuralına uygun olarak görülen 1997 doğumlu Mehmet Gürlü ile başlarken, bu oyuncuyu 67.dakikada oyundan alarak oyuncunun yerine 1996 doğumlu Arif Uysal’ı koydu.

Tribünde MTG Başkanı ve yöneticilerinin durumu fark etmesi ile birlikte MTG kulübesine haber verildi ve Mehmet Gürlü’nün oyundan çıkmasından 6 dakika sonra yani 73.dakikada Adil’in yerine 1998 doğumlu Nevzat Duran oyuna sürüldü.

90 dakikaya 6 dakikalık uzatma eklenmesi ancak maçın 8 dakika oynatılması ile birlikte KTFF’nin nasıl bir karar alacağı merakla bekleniyor.

MTG teknik heyeti yaptığı hatayı hemen düzelterek 6 dakika sonra sahaya 21 yaş sürerek olayı düzeltmeye çalıştı. Maçın da 6 dakika uzaması ile 21 yaş oyuncunun 90 dakikayı tamamladığını iddia eden MTG tarafı direkten döndük yorumları yapıyor.

Kuralı uygulamayan kulüplerin maddeye göre 1 puanı siliniyor. Federasyonun nasıl bir karar vereceği merakla beklenmeye başlandı.

Kural Ne Diyor

Kulüplerin, müsabakanın oynanacağı tarihte, 21 kişilik müsabaka isim listesinde KTFF tarafından açıklanan yaş kategorisinde doğumlu (01.01.1997 ve sonrası) en az 1 (bir) futbolcuyu en az toplamda 90 dakika oyunda tutma ve/veya oynatmak zorunludur. Bu zorunluluk kapsamında uymayan kulüpler için, Disiplin Talimatı (Oyuncu Kriterlerine Uymama) cezası uygulanır.

Disiplin Talimatı Ne Diyor

KTFF talimat ve/veya düzenlemelerinde ve/veya statülerinde belirtilmiş zorunlu kriterlere uygun genç ve/veya 21 yaş-altı ve/veya ilgili talimatlarda düzenlenen kriterlerde futbolculara müsabaka isim listesinde ismi yazılan ve fiilen bulundurmayan ve/veya zorunlu sürelerde oynatmayan (kadrosunda yazılı olup oynatmayan ve/veya süreyi tamamlatmayan) kulüplere, her ihlal için -1 (eksi bir puan) puan kesilmesi veya düşürülmesi cezası uygulanır. Ancak 3 oyuncu değişikliğini yapmış ve süre dolmamışsa -1 (eksi bir puan) puan kesilmez.

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75