banner108
Öne Çıkanlar arenasporkolik YDÜ Doğan GG Sporun Nabzı
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Efsaneler önce fair-play dedi..!
banner98

 






Yenicami’den Raif Örtunç, Çeetinkaya’dan Tözün Tunalı ve Enver Sedat Simavi bu önemli maç öncesinde her iki takım futbolcularına centilmenlik çağrısı yaptı. Bir dönem Çetinkaya’da forma giyen yıllarca kaptanlığını yapan Tözün Tunalı, geçmiş yıllarda Çetinkaya, Yenicami derbisi öncesinde sporseverlerin bu maça kilitlendiğini ve Lefkoşa’nın dışından bile futbolseverlerin bu maçı izlemek için akın ettiklerini söyledi. Her iki camianın da Kıbrıs Türk Futboluna önemli isimleri kazandırdığını vurgulayan Tunalı, bugünkü gençlerin geçmişi bilerek hareket etmelerini istedi. Her şeyden önce stada gelecek izleyicinin göze hoş gelecek futbol izlemesini dilediğini söyleyen Tözün Tunalı, kazananın kimin olacağının çok da önemli olmadığını, önemli olanın dostluğun kazanması gerektiğini söyledi.


Yenicami’nin efsane isimlerinden Raif Örtunç ise ülke futbolunda temel taşı iki takımın mücadelesinin ilgiyle izlenmesi gerektiğini söyledi. Kıbrısta futbol dendi mi akla gelen iki takım olan Yenicami ve Çetinkaya’nın o heyecanı bugünlere de taşıması gerektiğini vurgulayan Örtunç, en son oynanan derbiyi çok az sayıda seyircinin izlemesinin kendisini oldukça üzdüğünü kaydetti. Şu an görev yapan futbolcuların ezeli rekabetin yanında ebedi dostluğu da yaşatması gerektiğini söyleyen Raif Örtunç, futbolseverlerin bu maça ilgi göstermesini istedi. Geçmiş yıllarda Çetinkay’da oynadığı futbol ve kritik maçlarda attığı gollerle bilinen Enver Sedat Simavi ise futbolda önemli derbiler olduğunu, Galatasaray-Fenerbahçe, Omonia-Aboel maçları neyse Yenicami-Çetinkaya derbilerinin de o denli önemli olduğunu söyledi. Kendilerinin forma giydiği dönemlerde, takımların çok iyi kadrolara sahip olduğunu da söyleyen Enver Sedat Simavi, sporseverlerin o dönemin kadrolarını kolaylıkla sayabildiğini, bugün ayni olayın olmadığını söyledi. Sahada mücadele eden futbolculardan önce fairplay ruhuna sahip çıkmalarını da isteyen Enver Sedat Simavi, taraftarın ilgi ile izleyeceği ve hak edenin kazanacağı bir maç olmasını dilediler.



banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75