banner108
Öne Çıkanlar arenasporkolik YDÜ Uzatmalarda Harry Kane İle Güldü..! (2-1) Şampiyon 1.Piyade Alayı KKTC SPOR MANŞETLERİ
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

CTP, KTSYD’yi ziyaret etti..!
banner98





Oben: “Ülke sporuna katkı koymaya çalışıyoruz”

Ziyarette ilk sözü alan KTSYD Başkanı Çelen Oben, CTP’nin ülkenin önemli siyasi partilerinden bir tanesi olduğunu belirtirken, “Ülke siyasetine, ülke gelişimine meclisimizde katkı koyuyorsunuz. Bu anlamda derneğimize yapmış olduğunuz ziyaret bizim açımızdan önemli. Bizler de KTSYD olarak ülke sporuna katkı koymaya çalışıyoruz. Günün sonunda iki kurum da bu ülkenin gelişmesi için çalışıyor” dedi.

 

“Dernek olarak ambargoların kalkması için üzerimize düşeni yapmaya hazırız”

Ülke sporu üzerindeki ambargoların kalkması için dernek olarak üzerlerine düşen ne varsa yapmaya hazır olduklarını belirten Oben, “Özellikle ülkemizdeki gençlerin savaştığı spor ambargosu konusunda dernek olarak bizler de yabancı gazetecilerle olan ilişkilerimizde bunları hep dile getiriyoruz. Son olarak CONIFA Euro 2017 için ülkemize gelen yaklaşık 30 civarı yabancı gazeteciye ülkemize uygulanan ambargoları anlattık. Onlar da kendi medyalarında bu konuya yer vereceklerini bizlere ilettiler. Dernek olarak elimizden gelen ne varsa hiçbir siyasi görüş ayırt etmeden yapmaya ve yardımcı olmaya hazırız” dedi.

 

Erhürman: “Nesilleri kaybetme endişesi taşıyoruz”

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman yaptığı konuşmada çözüm ve barış iradesini her zaman ortaya koymakla birlikte bir yandan da nesilleri kaybetme endişesi taşıdıklarını söyledi. “Bugün bir çocuk, cimnastikçi olmaya karar verirse, bunun ileride uluslararası alanda müsabakalara katılacağı beklentisi ile yapılması başka birşeydir, yok öyle birşey nasıl olsa olmayacak beklentisi ile yapmak başka birşeydir” diyen Erhürman, “Bu dönemi Kıbrıslı Türklerin nasıl uluslararası alandaki spor müsabakalarına katılacağı, dünyayla buluşmakta fazla gecikmeyeceği ve nesiller kaybetmeyeceği noktasında yoğun bir çaba göstereceğimiz bir dönem olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı. 

 

“Çocuklarımızın uluslararası alanda spor yapması gündemimizin en önemli maddesi olmalı”

Sporun kendileri açısından önemli noktalardan biri olduğunu söyleyen Erhürman, “Biz buna insan hakları meselesi olarak bakıyoruz. O yüzden el ve gönül birliği ile bu alandaki kurumlarımızla nasıl işbirliği yaparız ve çocuklarımızın önünü açarız noktasındayız. Birkaç nesil daha kaybetmeye bizim gönlümüz razı değildir” dedi. “Çocuklarımızın uluslararası alanda spor müsabakalarına katılması gündemimizdeki en öndeki madde olması lazım” diyen Erhürman, “Bunu sizin gibi özel kurumlarımızla, bizim gibi siyasi partilerle, başka sivil toplum örgütlerimizle her ortamda durmadan, bıkmadan, usanmadan dile getirmemiz ve talep etmemiz lazım. Birlikte yapacağımız çok iş var diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75