banner108
Öne Çıkanlar arenasporkolik YDÜ Uzatmalarda Harry Kane İle Güldü..! (2-1) Şampiyon 1.Piyade Alayı KKTC SPOR MANŞETLERİ
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Conifa için geri sayım başladı..!
banner98

 




        Kurulduğu günden bugüne her geçen yıl üye sayısını artıran Conifa bugün 45 aktif üyeye sahip bir organizasyon haline gelmiştir. Conifa’ya üye federasyonların hitap ettikleri insan sayısı ise dünya genelinde yaklaşık 380 milyon civarında. Bu yıl ülkemizde düzenlenecek olan CONIFA Euro 2017 North Cyprus için KKTC ile birlikte 8 takım mücadele edecek.


4-11 Haziran 2017 tarihleri arasında ülkemizde gerçekleştirilecek ve 8 takımın katılacağı Avrupa Futbol Şampiyonası’nda takımlar daha önce çekilen kuralarla 2 gruba ayrılmış durumda. Buna göre;

 

A Grubu’nda

Turkish Republic of Northern Cyprus (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti)

Abkhazia (Abazya)

Karpataja (Karpatalya)

South Ossetia (Güney Osetya)

 

B Grubu’nda ise

Padania (Padanya)

Felvidék (Velvidek)

Ellan Vannin (Isle of Man / Man Adası)

Szekely Land (Sekelistan) takımları yer alıyor.

 

Bu turnuva ile ilgili olarak toplam 350’ye yakın sporcu ve yönetici ile 50’ye yakın basın mensubu adamıza Cuma günden itibaren gelmeye başlıyor. Gelen konuklar Acapulco Resort Hotelde ağırlanacaklar. Şampiyona ile ilgili röportajların yapılması, haberlerin dünyaya geçilmesi adına Acapulco Resort Hotel’de Euro2017 Organizasyon ekibi bir medya odası hazırlamış durumda.



Conifa Euro 2017’de oynanacak maçlar devlet televizyonu BRT ekranlarında dünyaya duyurulacak. Günde 1 maçın canlı 3 maçın ise banttan yayınlanacağı turnuva için BRT aynı zamanda her akşam “şampiyona özel” isminde bir programı da yayına sokacak. Bu programda günün maç özetleri, röportajlar ve yorumlar yer alacak. Her akşam BRT ekranlarında yayına girecek olan Şampiyona özel maç bitiş saati olan 22.00’de başlayacak ve 23.00’e kadar devam edecek.

 

Grup maçları 4 Haziranda başlayacak ve 7 Haziranda son bulacak. 

Toplam 12 maçtan oluşacak ve 4-7 Haziran tarihleri arasında yapılacak grup maçlarında grup birinci ve ikincileri yarı finale yükselmiş olacak. Yarı final maçlarının 9 Haziran’da oynanacağı şampiyonanın finali ve üçüncülük maçları ise 10 Haziranda oynanacak. Turnuvada final dahil olmak üzere toplam 18 maç yer alıyor.

 

Kültür Günü

Turnuvanın boş günü olarak ilan edilen 8 Haziran’da sporcuların birbirlerini kültürel olarak daha iyi tanımalarına fırsat verecek özel bir kültür gecesi programlanmış durumda. Acapulco Resort Hotel’in sahilinde gerçekleşecek bu kültür gecesinde konuk takımlar kendi kültürlerini yansıtan aktiviteleri diğer gelen konuklarla paylaşacaklar.

 

11 Haziran tarihinde hem gala gecesi var hem de takımlar adamızdan ayrılacaklar

11 Haziran gecesi turnuvaya katkı sağlayan sivil toplum kuruluşları ve  gönüllülerin ödüllendirileceği bir After Tournament gecesi düzenleniyor. Aynı zamanda turnuvaya katılan Takımlar şampiyonanın da adamızı terk ederek ülkelerine geri dönecekler. Böylelikle turnuva resmen sona ermiş olacak.

 

11 yıl aradan sonra kendi evimizde ilk kez milli formayı giyeceğiz.

En son 2006 yılı ELF  kupası ile kendi saha ve seyircisi önünde yurtdışı ve milli takım düzeyinde maç yapma zevkini yaşayan milli takımımız 11 yıl aradan sonra ilk kez kendi  ülkesinde ve kendi seyircisi önünde maç yapma olanağı buluyor. Bu yönü ile de oldukça önem arz eden turnuvayı oldukça önemli sayıda  futbol tutkununun izlemesi bekleniyor.

 

4 stadyum turnuvaya hazır

Conifa Avrupa Şampiyonası 4 farklı stadyumda oynanacak maçlarla gerçekleştiriliyor. Bu amaçla ülkede bulunan 4 saha yeniden elden geçirilerek turnuvaya hazırlandı. Karşılaşmaların yapılacağı tüm stadyumlar ışıklandırılarak turnuvaya hazır hale getirildi.

Turnuvaya ev sahipliği yapacak futbol sahaları şunlar; 20 bin seyirci kapasiteli Lefkoşa Atatürk Stadyumu, 1500 seyirci kapasiteli Girne Mete Adanır Stadyumu, 1400 seyirci kapasiteli Güzeyurt Üner Berkalp Stadyumu ve 900 seyirci kapasiteli Gazimağusa Dr.  Fazıl Küçük Stadyum’u.

 

Açılış Programı ve saatleri de açıklandı

Grup Maçlarında oynanacak tüm maçlar farklı sahalarda yer alacak ve tüm  maçlar saat 20.00 de başlayacak. 4 Haziran gecesi oynanacak açılış maçından önce saat 19.00 da şampiyona açılış seremonisi düzenlenecek.  Açılış seremonisinde Conifa Dünya Başkanı, Per-Anders Blind Conifa Avrupa Başkanı, Alberto Rischio ve KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu’nun birer konuşma yapması bekleniyor. Kültürümüzü tanıtan dans gösterilerinin ve müzik gösterilerinin de yer alacağı açılış seremonisinde katılımcı takımlar bir geçit töreni ile seremonideki yerlerini alacaklar.

 

Organizasyonların ödülleri de belli oldu.

Düzenlenecek Avrupa Futbol şampiyonasında, 1.’lik, 2. Lik, ve 3.lük ödüllerinin yanı sıra, her maçta “maçın adamı”, turnuva genelinde ise turnuvanın en değerli oyuncusu, turnuva gol kralı, turnuvanın en değerli kalecisi ve turnuvanın en centilmen takımı gibi ödüller de sahiplerini bulacak.

 


Conifa tarafından düzenlen önemli şampiyonlar

 

2014 İsveç, Conifa Dünya Futbol Kupası, kazanan  County of Nice

2015 Macaristan (Debrecen), Conifa  Avrupa Futbol Şampiyonası, kazanan Isle of man

2016 Abazya (Shokum), Conifa Dünya Futbol Kupası kazanan Abazya

2017 yılında Kuzey Kıbrıs (Lefkoşa, Girne, Güzelyurt, Gazimağusa) Conifa  Avrupa Futbol Şampiyonası





Grup maçları programı

 

4 Haziran 2017 - 20:00

Grup A       KKTC –Karpatalya                         Lefkosa, Atatürk Stadı

 

5 Haziran 2017 - 20:00         

Grup B       Padania -  Ellan Vannin                 Güzelyurt, Üner Berkalp Stadium

Grup A       Abazya -  Güney Osetya                Girne, Mete Adanır Stadium

Grup B       Felvidék - Sekelistan                     Magusa, Dr. Fazil Kucuk Stadium

 

6 Haziran 2017   

Grup A       Güney Osetya - KKTC                    Girne, Mete Adanır Stadium

Grup B       Sekelistan -  Padanya                    Magusa, Dr. Fazil Kucuk Stadium

Grup A       Karpatalya-Abazya                        Lefkosa, Ataturk Stadium

Grup B       Ellan Vannin -  Felvidék                 Guzelyurt, Üner Berkalp Stadium

 

7 Haziran 2017   

Grup A       Güney Osetya – Karpatalya           Magusa, Dr. Fazil Kucuk Stadium

Grup B       Ellan Vannin – Sekelistan              Girne, Mete Adanır Stadium

Grup A       KKTC - Abazya                             Guzelyurt, Üner Berkalp Stadium

Grup B       Padanya - Felvidék                       Lefkosa, Ataturk Stadium

 

 

Önemli Notlar;

– Vip tribünü kullanımı; Vip veya protokol tribünleri kesinlikle akreditasyona bağlı olarak kullanılacak.

– Basın Tribünleri: Basın Tribününde olmak isteyen (spor basını) basın mensupları ve saha içerisinde görev yapacak basın mensupları kesinlikle akredite olmak zorunda. Basın mensupları akreditasyon işlemlerini Atatürk  Stadyumu altında bulunan KTSYD’nde kurulacak akreditasyon merkezinde yapacaklar. Basın akreditasyonu yapmayan basın mensupları karşılaşmaları normal seyirci tribününden izleyebilecekler. Futbol takımlarının antrenmanlarını izlemek isteyen basın mensupları da yine aynı akreditasyon uygulamasına tabii olacaklar. Akreditasyon tek sefer yapılacak ve turnuva boyunca geçerliliğini koruyacak.

– BRT maçların özet yayınlarını her gece maçlardan sonra FTP sitesine kaydedecek. FTP sitesinin şifreleri BRTK’dan temin edilebilecek. Bu görüntüler ücretsiz bir şekilde yerli ve yabancı basına dağıtılacak.

– Organizasyon basın birimi her gece maçların ardından maçlarla ilgili teknik detayları içeren bir basın bildirisini medyaya servis edecek.

– Tüm maçlar eş zamanlı bir şekilde internet üzerinden de canlı yayınlanacak. Bu canlı yayınlar BRT tarafından yapılacak ve BRT’nin web sayfası ile birlikte www.conifaeuro2017.com adresinden de canlı verilecek.

–  Turnuvanın resmi web sitesi www.conifaeuro2017.com’dur. Turnuvanın resmi facebook sayfası, facebook.com/conifaeuro2017 adresidir. Turnuvanın resmi twitter sayfası, twitter.com/conifaeuro2017 adresidir. Bu resmi sayfalar ve resmi yayın kuruluşu haricinde yapılacak hiçbir yayının sorumluluğu organizasyona ait değildir.

 

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75