banner108
Öne Çıkanlar arenasporkolik kktc spor Babutsalar sahaya iniyor..! Gençlerbirliği Yönetiminden Sadıkoğluna Ziyaret.. TürkiyeLetonya Maçına Seyirci Alınacak..
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Champagne FIFA başkanlığına yeniden aday..!
banner98

 


Eski FIFA Genel Sekreter Yardımcısı ve KTFF danışmanı Jerome Champagne, FIFA başkanlığına adaylığını açıkladı. Champagne yaptığı yazılı açıklamada, 26 Şubat 2016'da yapılacak FIFA başkanlığı seçimlerinde aday olacağını başkan adaylığı için gereken FIFA üyesi 5 ülkenin futbol federasyonlarının destek yazısına sahip olduğunu da ifade etti. Champagne, 29 Mayıs'ta gerçekleştirilen bir önceki seçimde de adaylığını duyurmuş ancak 5 üyenin desteğini alamadığı için çekilmek zorunda kalmıştı.


CHAMPAGNE'İN KARİYERİ
Fransa Dışişleri Bakanlığı'nda 1983-1998 yıllarında çeşitli görevlerde bulunan Champagne'ın FIFA serüveni, Fransa'da düzenlenen 1998 Dünya Kupası'nın ardından başladı. Dünya Kupası'nda Diplomatik Danışman ve Organizasyon Komitesi Protokol Başkanlığı görevini üstlenen Champagne, 1999'da 11 yıllık FIFA kariyerine adım attı.

Champagne, 1999-2002 yıllarında FIFA Başkanı Uluslararası Danışmanı, 2002-2005 yıllarında FIFA Genel Sekreter Yardımcısı, 2005-2007 yıllarında FIFA Başkan Temsilcisi ve 2007-2010'da ise FIFA Uluslararası İlişkiler Direktörü olarak çalıştı. Fransız futbol adamı, 2010'dan bu yana Kosova, Filistin, Kongo ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gibi ülkelerin futbol federasyonlarında bağımsız danışman olarak çalışmalarını sürdürüyordu.

ADAYLIĞINI DUYURAN 4. İSİM
Başvuru süresinin 26 Ekim Pazartesi günü sona ereceği seçim öncesi Champagne, UEFA Başkanı Michel Platini, Ürdün Prensi Ali bin el-Hüseyin, Trinidad ve Tobago Milli Futbol Takımı'nın eski kaptanlarından David Nakhid'in ardından adaylığını duyuran 4. isim oldu.

ABD'de açılan yolsuzluk davası kapsamında, FIFA'nın üst düzey yöneticileri, rüşvet aldığı ve kara para aklandığı gerekçesiyle 27 Mayıs'ta Zürih'te düzenlenen operasyonla gözaltına alınmıştı. FIFA Başkanı Sepp Blatter, 29 Mayıs'ta düzenlenen kongrede 5. kez FIFA başkanlığına seçilmiş ve bu durum uluslararası kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı. Bu gelişmeler sonrasında da Blatter, seçildikten 4 gün sonra istifa edeceğini açıklamıştı.

FIFA Etik Kurulu, olağanüstü kongrede başkanlık için yarışacağını duyuran Platini, Blatter ve FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke'ye 90 gün hak mahrumiyeti cezası vermişti. Altı yıl hak mahrumiyeti cezası alan Eski FIFA Başkan Yardımcısı Chung Mong-joon'un adaylığı ise düşmüştü. Platini, hakkında yürütülen FIFA soruşturmasından olumlu bir karar çıkması durumunda başkan adaylığını sürdürebilecek. Etik Kurulu, seçim öncesinde futboldan men cezası süresini dolduracak Platini'nin adaylığını tekrar gözden geçirme hakkını da kullanabilecek.

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75