banner108
Öne Çıkanlar arenasporkolik YDÜ Doğan KKTC SPOR MANŞETLERİ Girne
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Birliktelik ve Barış Mesajı Vereceğiz...!
banner98

Stelios Filantropi Vakfı ve merkezi Monako’da olan Peace and Sport’un desteğiyle, önümüzdeki yılın ilk aylarında Pile’de büyük bir organizasyona imza atılacak. Tam gün boyunca sürecek olan etkinlikte ilk olarak çocuklara Peace and Sport’un koçları tarafından ortak eğitim verilecek. Basın Konferansı yapılacak. Açılış Töreni, her iki takım arasında Dostluk Maçı ve Ödül Töreni yer alacak. Nea Salamina As Başkanı Yiannos Chrysostomou, “Sporla birlikte olabileceğimiz, birlikte yaşayabileceğimiz ve toplumlarımızda sporu birlikte geliştirebileceğimiz mesajını vermek istiyoruz” derken, MTG As Başkanı Onursal Bozkurt ilk kez böyle bir projeye başvurduklarını ve amaçlarının bazı şeyleri kırmak olduğunu söyledi.

Chrysostomou: Sporla birlikte olabiliriz

Nea Salamina As Başkanı Yiannos Chrysostomou, MTG ile Dostluk Maçı girişimini ilerlete bildiklerden dolayı oldukça memnun olduğunu ve bununla spor insanlarının liderlik edebileceği yolu gösterdiğini söyledi. Proje’nin merkezi Monako’da bulunan Peace and Sport ile Stelios Filantropi Vakfı tarafından desteklendiğini ve bu iki organizasyonun insanlara, sporun tartışma yaratan veya ayrıcı bir şey olmadığını göstermeye çalıştıklarını aktaran Chyrosostomou, “Biz de sporla birlikte olabileceğimiz, birlikte yaşayabileceğimiz ve toplumlarımızda sporu birlikte geliştirebileceğimiz mesajını vermek istiyoruz” dedi.

Peace and Sport’un kendilerini bulduğunu anlatan Chrysostomou, “Bizim kulüp olarak, Kıbrıslı Türklerle düzenlendiğimiz bu tarz olaylarla ilgili bir geleneğimiz var. Bu organizasyon da, projeyi geliştirmek için doğru insanların bizler olduğuna karar verdi. MTG’nin bizimle aynı düşüncelere sahip olması ve işbirliğinden ötürü memnunuz. Onur ve Dr. Okan Dağlı’ya özellikle teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

“Daha çok katılım için organizasyon Pile’de yapılacak”

Dostluk Maçı ile ilgili bilgi veren Chyrsostomou, adanın her iki tarafından daha çok kişinin bu etkinliğe katılması, MTG ile birlikte etkinliği iki toplumdan insanların bir arada nasıl barış ve huzur içinde yaşabildiğinin örneği olan Pile’de organize edeceklerini belirtti. Chrysostomou, etkinliğin Mart sonu veya Nisan’da ayında yapılacağını ancak tam tarihin henüz netleşmediğini belirtti. Organizasyonun gün boyunca süreceği bilgisini paylaşan Chrysostomou, “İlk olarak çocuklara Peace and Sport’un koçları tarafından ortak eğitim verilecek. Bazı eğitim taktikleri geliştirecekler. Basın Konferansı yapılacak, açılış töreni, maç ve ödül töreni yer alacak. Çocuklara metodoloji öğretilecek. Antrenmanlar aracığıyla değerlerin nasıl iletildiği anlatılacak. Kendine güven, takım ruhu gibi şeyler öğretilecek” dedi.

“Korkumuz yok”

Futbol maçlarını Güven Yaratıcı Önlemler (GYÖ) olarak değerlendirilebileceğini dile getiren Chrysostomou, “Bizim gibi sıradan insanlar sporla ilgili aktiviteler geliştiriyor ve hem biz hem de MTG buna katkı koyuyoruz. Bu projeden maddi bir beklentimiz yok. Bu, her iki tarafın futbol takımlarını yönettiği gönüllük esasına dayanan bir proje. Biz, bu olayın, ada geneline mesaj yayması gerektiğine inanıyoruz” dedi. “Kıbrıslı Türk takımlarla temasta bulunan tek takımsınız ve bu maçtan dolayı da tehditler alabilirsiniz. Bundan korkmuyor musunuz?” sorusuna Chrysostomou, “ Bizim bir korkumuz yok. Biz, bu temasları ve böylesine bir olayı ilk kez yapmıyoruz.1974 yılından sonra ilk kez, takımıza Kıbrıslı Türk oyuncu aldık. Coşkun Ulusoy, takımızda çok başarılıydı. Bir diğer futbolcu da Ali İmam’dı. Şimdi ise akademimizde 17 yaş altında Deniz Lokmanoğlu yer alıyor” yanıtını verdi. Chrysostomou, KOP’tan da maç ile ilgili herhangi bir engellemenin olmadığını dile getrdi.

“Politika, politikacıların işidir; bizim işimiz spor”

Diğer takımların da Kıbrıslı Türk futbol takımlarına, kendilerinin yürütmekte olduğu yaklaşımı geliştirme olasılıkları bulunduğunu ifade eden Chyrsostomou, “AEL’in geçmişte Yenicami ie maç yaptığını görmüştük; Omonia Nicosia Veteranları da maç yapmışlardı. Ancak takımlar şimdi birbirilerine siyasi değil, gençlerin sporu bakış açısıyla yaklaşmalı. Biz politikacı değiliz. Politika, politikacıların işidir; bizim işimiz spor. Bunu geliştirmek bizim hakkımız. Bu, olimpiyat ruhu çerçevesi içindedir. Olimpiyatın ruhuna inanıyorsak aynı şekilde davranmalıyız” şeklinde konuştu. Chyrsostomou, Kıbrıs yeniden birleşene kadar böylesine ‘özel olayları’ organize etmekten vazgeçmeyeceklerini söyleyerek, “Umarım Kıbrıs’ta doğru bir çözüm bulunur ve ülkemizi yeniden birleştirir. Gelecekte böyle ‘özel olaylar’ organize edilememesini, bunun yerine spor aktivitesinin sıradan bir şekilde yapılmasını diliyorum. Ancak bu şartlar altında, şu anda ‘özel olay’ olarak yapabiliyoruz” mesajını verdi.

Vlachoutsicos : Amacımız diyalog yaratmak

Peace and Sport Uluslararası İlişkiler ve Program Sorumlusu Iris Vlachoutsicos, olaya doğru şekilde yaklaştıklarını ve bu spor girişimiyle diyalogu temel almak istediklerini söyledi. Peace and Sport’un esas amacının diyalog yaratmak olduğunu anlatan Vlachoutsicos, “Bu nedenle girişimde sadece takımlar yok. Kuzey’den, Güney’den, Yunanistan’dan ve Türkiye’den politikacılar davet edilecek. Bu bizim için sadece bir spor olayı değil, ayrıca diplomatik bir olaydır. Stelios Filantropi Vakfı da bizimle aynı düşüncedeydi. Biz de bu düşüncenin hayat bulmasını sağlayacağız. Bize, ‘bunu yapmak istiyoruz ama nasıl yapacağız’ diye sordular. Biz de ‘Peace and Sport’un bunu yapacak yolu var’ dedik” şeklinde konuştu.

“FIFA ve UEFA bilgilendirilecek”

İki takım arasında Dostluk Maçı yapılacağını ifade eden Vlachoutsicos, FIFA ve UEFA’yı da bilgilendireceklerini ve onların yanında, Türkiye ve Yunanistan’ın ulusal federasyonlarının da davetli olacağını aktardı. 18 Ekim’de Peace and Sport’un Rodos’ta Bölgesel Forum düzenleyeceğini de dile getiren Vlachoutsicos, hem MTG’nin hem de Nea Salamina’nın bu etkinliğine davet edildiğini söyledi. Vlachoutsicos, forumda, Kıbrıs’taki etkinliğin anlatılacağını da sözlerine ekledi.

Bozkurt: Amacımız bazı şeyleri kırmaktır

MTG As Başkanı Onursal Bozkurt ilk kez böyle bir projeye başvurduklarını anlatarak, Nea Salamina ile sürekli görüştüklerini belirtti. Güney’den daha çok takımın maç yapma isteğinin olması temennisinde bulunan Bozkurt, “Peace and Sports organizasyonuna baktığımızda, barış ve spor deniyor. Amacımız bazı şeyleri kırmaktır” dedi. Bozkurt, maçla ilgili tüm prosedürün Peace and Sports tarafından yürütüldüğünü de sözlerine ekledi.

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75