banner108
Öne Çıkanlar arenasporkolik Doğan YDÜ KKTC SPOR MANŞETLERİ Lefke
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

''Bir Kaleci Takıma, Takım da Kaleciye Bağlıdır''
banner98

A takımın yanı sıra yarışmacı yaş kategorileri ve akademide kalecileri çalıştıran Hüseyin Mertol, geçtiğimiz yıl A takımda takım savunması anlamında çok güzel bir uyum yakalandığını belirtti. Mertol, “Geçtiğimiz yılki başarıda Türkkan’ın bireysel payı vardır ama komple teknik heyet ve takımın bütünlüğü sonucu gelişen bir olaydır. Türkkan antrenman ve maçlarda bireysel kapasitesini ortaya koyarak gerekli puanları bize kazandırmıştır. Ama bir kaleci takıma, takım da kaleciye bağımlıdır. Karşılıklı birbirine ihtiyacı vardır. Takım savunması anlamında çok güzel bir uyum vardı” ifadelerini kullandı.

Bu yıl Süper Lig’de yer alacak olan Dumlupınar’ın kalıcı olabilmek için yola çıktığını söyleyen Mertol, “Süper Lig’de kalıcı bir takım oluşturmak için yola çıktık. Teknik direktörümüz Sedat Devecioğlu da birçok kez bunu belirtti. Hedefimiz önce kalıcı olmak, sonra da şampiyonluklara oynamak. Dumlupınar akademisi ve altyapısı ile bu potansiyele sahiptir” şeklinde konuştu.

Altyapının bünyesinde potansiyelli ve yetenekli birçok kaleci barındırdığını belirten Hüseyin Mertol, U19, U17, U15 ve U13 gibi yarışmacı gruplarında birbirinden yetenekli kalecilerin olduğunu, zaman içerisinde elit adayı olan bu kalecilerin gelişimlerini sürdüreceğine inandığını kaydetti.

Günümüz modern futbolunda kalecilerin sadece kurtarışa yönelik antrenmanlar değil, hücuma katkı koymaya yönelik de çalışması gerektiğini, kalecilerin artık hücumu başlatan aktörler olduğunu söyleyen Mertol, genç kalecilerin de başta beslenmelerine dikkat etmesi gerektiğini ifade etti. Mertol, iyi bir kaleci olmak isteyen gençlerin önce kaleciliği seveceğini, sonra kendilerine bakması gerektiğini, aynı zamanda da psikolojilerini hazır tutmaları gerektiği bilgilerini verdi.

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75