banner108
Öne Çıkanlar Girne arenasporkolik Yalova Bitirdi.. (31) Attila Topaloğlu Anıldı.. DAÜ basın toplantısı yapıldı
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Batı Derbisi Can Yakacak..!
banner98

K-Pet Süper Liginin sona ermesine 2 hafta kala takımlarımız ikinci yarısı için hedeflerini belirleyeceği maçlar oynanacak. Gerek zirve mücadelesi gerekse ligde kalabilme hesapları yapan takımlar arasında oynanacak maçlar var.

Bu maçlardan biri de cuma akşamı batı bölgesi takımlarından Güzelyurt’un 2 güzide ekibi Baf Ülkü Yurdu ve Binatlı, Güzelyurt Üner Berkalp Stadı’nda karşı karşıya gelecek. Baf Ülkü Yurdu teknik adamı Gökmen Davutoğlu ile Binatlı teknik adamı İltaç Karayel bu maçı kazanmak için futbol adına her yolu deneyecekler. Baf ülkü yurdu Binatlı’ya göre çok daha rahat durumda. Ancak ilerleyen haftalarda alt sıralara düşmemek için bu maçı kazanmak isteyecek. Binatlı ise bu haftaya kadar hep sıkıntılı geldi. Topladığı 12 puan onlar için hiç de yeterli bir puan değildir. Bu nedenle mutlak kazanıp ikinci yarıya daha umutlu bir şekilde girmeye çalışacak.

Baf ülkü Yurdu rakibine oranla istatistiklerinde daha ileride bir takım. Oynadığı 13 maçta topladığı 20 puanla 8. sırada yer alıyor. Evinde oynadığı 6 maçta 10 puan toplarken, deplasmanda oynadığı 7 maçtan da 10 puan toplamayı başardı. Yani hem içeride hem de dışarıda topladığı puan sayısı eşit. Takımdaki en golcü futbolcu 14 golle Evanonya Kossi Adetu olurken, toplamda 6 galibiyet, 2 beraberlik, 5 mağlubiyet alırken 25 gol atıp kalesinde 30 gol gördü. Başarılı yabancı oyuncusu Atanda’nın oynayamayacak olması onlar için büyük bir kayıp ılacak.

Binatlı geride kalan 13 haftada topladığı 12 puanla 12. sırada yer alıyor. Kendi sahasında oynadığı 7 maçta 8 puan toplarken deplasmanda oynadığı 6 maçta 4 puan toplayabildi. Binatlı’nın en golcü futbolcusu 4 golle Moses Ibukun Akınade olurken, 13 maçta 3 galibiyet, 3 beraberlik, 7 mağlubiyet alırken 18 gol atıp kalesinde 24 gol gördü.

Geride kalan 3 sezonda takımlar tam 6 kez karşı karşıya geldiler. Bu maçlardan Binatlı 3 galibiyetle ayrılırken Baf Ülkü yurdu 1 galibiyet aldı. Diğer 2 maç ise beraberlikle sona erdi.

banner116
Anahtar Kelimeler:
Batı Derbisi Can Yakacak..
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75