banner108
Öne Çıkanlar Doğan Sabrımız Taşmıştır.. Vincent Allan Yeni Boğaziçi 1.Lige Düştü.. Forest İskelede Maden Buldu.. (02)
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

BAŞBAKAN ÖZGÜRGÜN: “SPORUN HER ALANINA DESTEK VERECEĞİZ”
banner98

 







Başbakan Hüseyin Özgürgün, sporun her alanına ve futbolun gelişmesi için her türlü desteği vereceklerini ifade ederek, yeni sezon öncesinde sahaların ışıklandırılması için Spor Dairesi’ne talimat verdiğini söyledi

Başbakan Özgürgün, futbolu daha da yukarıya çekmeye çalışacaklarını ve futbolda dış temas olanağını da zorlayacaklarını belirterek, Futbol Federasyonu’nun bu konudaki girişimlerine her türlü desteği vereceğini vurguladı. Özgürgün, “Biz bu sene spora ilgi duyan bir siyaset ortaya koyacağız” dedi.


Başbakan Hüseyin Özgürgün, Kıbrıs Kupası Şampiyonu Küçük Kaymaklı Türk SK yönetici ve teknik ekibi ile futbolcuları onuruna yemek verdi.

Merit Lefkoşa Hotel’de dün akşam yer alan yemeğe Başbakanlık Müsteşarı Olgun Amcaoğlu, Başbakanlık Müdürü Mehmet Kortay, Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu, Küçük Kaymaklı Türk Spor Kulübü Başkanı Ali Başman, Teknik Direktörü Mehmet Bolkan ile yönetici, teknik adamlar ve futbolcular katıldı.


“SPORUMUZUN İLERİ GİTMESİ İÇİN UĞRAŞ VERECEĞİM”

Başbakan Hüseyin Özgürgün, yemekte yaptığı konuşmada, Küçük Kaymaklı Türk Spor Kulübü'nü elde ettiği başarıdan dolayı kutlayarak, “Sizin kutluyorum, sporumuzun ileri gitmesi için uğraş vereceğim” dedi.

Futbolda birkaç yıl öncesine göre kalite artışı olduğunu, seyirci kapasitesinin de arttığını, gelişmeleri yakından takip ettiğini belirten Başbakan Özgürgün, “Küçük Kaymaklı, benim futbol oynadığım yıllarda, 1985-1986 yıllarının da unutulmaz güçlü takımıydı. Gördüğüm kadarıyla siz o havayı yakaladınız” dedi.

Kulüp Başkanı Ali Başman’ın görevden ayrılacağını duyduğunu ve üzüldüğünü ifade eden Başbakan Özgürgün, “Bence ayrılmaması lazım. Bu hava lig şampiyonluğunu getirecek gibi. Bu da istikrar ister. Takip ediyorum Küçük Kaymaklı önümüzdeki yıl çok ciddi şampiyonluk adayıdır” diye konuştu.


Başman’a, kulüp başkanlığını bırakmaması çağrısı yapan Özgürgün, “Bir sene daha devam etsin, takımı lig şampiyonluğuna götürsün, ki öyle görünüyor. Kadroyu korusun, çok güzel bir kadro var, şimdi şampiyon oldu. Çok üzüldüm başkan, ben rica ediyorum devam et. Biz bu sene spora ilgi duyan bir siyaset ortaya koyacağız. Bunun müjdesini vereyim. Atacağımız adımları Federasyon ile yoğun işbirliği içinde atacağız. Yemeği, başarılı takımların bizim tarafımızdan görülmesi gibi düşünün” dedi.

Kupa şampiyonluğundan dolayı Küçük Kaymaklı Spor Kulübü’nü kutlayan Başbakan Özgürgün, geçmişte futbol oynadığını anlatarak, futboldan hiç kopmadığını, sürekli yakından takip ettiğini kaydetti. Özgürgün, Küçük Kaymaklı’nın başarısının kendisini etkilediğini, bu başarının gelecek yıllarda devam edeceğine olan inancının tam olduğunu ifade etti.


“SAHALAR IŞIKLANACAK”

Futbolun gelişmesine destek olacağını, sahalarının ışıklandırılması yönünde çalışma yapılacağını belirten Başbakan Özgürgün gelecek futbol sezonunda 30 kadar maç oynanacağını, bu maçlarının bir kısmının sıcaklara denk geleceğini ve ciddi sıcaklıkta maçların oynanamayacağını söyledi. Spor Dairesi’ne, sezon başına kadar, her bölgede en az bir ışıklı saha olması için talimat verdiğini açıklayan Başbakan Özgürgün, sporun her alanına destek vereceklerini, futbolda alt yapı ve statların hazırlanması gerektiğini, bunun için de her türlü desteği sağlayacaklarını söyledi.

Küçük Kaymaklı’nın temeline harç koyan çok değerli insanlar olduğunu, kulübün bugün; tesis, yönetici kadrosu, taraftar camiası ve yarattığı değerlerlerle zirvede olduğunu ifade eden Başbakan Hüseyin Özgürgün, Başbakanlığa bağlı olduğu için Spor Dairesi olarak bu dönemde Futbol Federasyonu ile çok yoğun iş birliği yapacaklarını anlattı.

Başbakan Özgürgün, futbolu daha da yukarıya çekmeye çalışacaklarını, futbolda dış temas olanağını da zorlayacaklarını, Federasyon’a bu konuda her türlü desteği vereceğini söyledi.


SERTOĞLU: “GELECEK YILIN STARTINI GECE MAÇI İLE VERECEĞİZ”

 Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu da, lig şampiyonluğundan sonra en değerli kupanın Federasyon Kupası olduğunu belirterek, final maçının çok heyecanlı geçtiğini her iki takımın da karakterli davrandığını kaydetti.

Federasyon Başkanlığı görevini devralmasının ardından, son birkaç yıldır hayal kırıklığı yaşansa da, futbolda tesislerde ilerlemeler olduğunu anlatan Sertoğlu, “Futbolun içinden gelen eski bir futbolcu, eski bir kulüp başkanı olan ve futbolu çok seven bir Başbakanla birlikte herhalde tekrardan tesislerde atağa geçeriz. Zaten Sayın Başbakan ilk icraatı ile üç stadın ışıklandırılması emrini verdi. Gelecek yılın startını da gece maçı ile vereceğiz. Sayın Başbakan’a futbola verdiği bu değerden dolayı çok teşekkür ederim” dedi.

BAŞMAN: “GENÇLEŞTİRME VE TAKIM RUHU KUPAYI GETİRDİ”

Küçük Kaymaklı Türk Spor Kulübü Başkanı Ali Başman, yemek davetinden dolayı Başbakan Özgürgün’e teşekkür ederek, “Bu, Kupa Şampiyonu olduğumuz için verilen bir yemektir. Kendisini iki hafta önce dayanışma gecemize davet ettiğimizde, ‘Önce şampiyon olun sonra beraber yemek yiyelim’ dedi. Bu gece buradayız, onun için, bize bu gece kendisiyle beraber olma fırsatı verdiği için teşekkür ediyorum” dedi.

Başarılarından dolayı futbolcularını kutlayan Başman, bu yıl lige başlarken takımı gençleştireceklerini ve çoğunlukla alt yapıdan oyuncularla devam edeceklerini söylediklerini anımsatarak, bazı kesimlerin başarılı olamayacaklarını söylediğini, ancak gençleştirmenin ve takım ruhu ile oynamanın kendilerine kupayı getirdiğini söyledi.

BOLKAN: “GENÇLİĞİN VE SPORUN DEĞERİNİ ÇOK İYİ BİLİYORSUNUZ”

Küçük Kaymaklı Spor Kulübü Teknik Direktörü Mehmet Bolkan ise, Başbakan Özgürgün’ün, sporun içinden gelen birisi olarak, ülke sporunun ve gençliğinin nelere ihtiyacı olduğunu herkesten daha iyi bildiğine işaret ederek, “İnşallah Kıbrıs Türk sporu sizinle çok ileriye gidecektir. Siz ve sizin gibi insanlar bu ülkede sporun ve gençlerin değerini çok iyi biliyorsunuz. Ancak sizlerle bu spor bu gençlik çok ileri gidebilir” diye konuştu.

Futbolcular adına yapılan konuşmalarda ise, başarılı bir sezon geçirildiği ifade edilerek, yemekten dolayı Başbakan Hüseyin Özgürgün’e teşekkür edildi.

BAŞBAKANA FUTBOL FOTOĞRAFI

Yemeğin sonunda, Başbakan Özgürgün’e, Çetinkaya’da futbol oynadığı dönemde 1988’de çekilen bir fotoğrafı ve Küçük Kaymaklı’nın imzalı takım forması takdim edildi.

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75