banner108
Öne Çıkanlar Girne arenasporkolik Yalova Bitirdi.. (31) Attila Topaloğlu Anıldı.. DAÜ basın toplantısı yapıldı
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

8. Çeyrek Finalist DTB..!
banner98

  
            Pepsi Kıbrıs Kupası ikinci tur karşılaşmasında, Girne 20 Temmuz Stadı’nda oynanan Doğan Türk Birliği - Çetinkaya karşılaşmasında, ev sahibi ekip son dakika golüyle rakibini 2-1 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) tarafından düzenlenen Pepsi Kıbrıs Kupası’nın 2’nci Tur karşılaşmalarından sekizinci ve son karşılaşması dün Doğan Türk Birliği (DTB) ile Çetinkaya arasında oynandı. Rakibi Çetinkaya’yı 2-1 mağlup eden Doğan Türk Birliği, adını 8’inci takım olarak 2014-2015 Pepsi Kıbrıs Kupası Çeyrek Finali’ne yazdırmayı başardı.

Kuralar Bugün

Pepsi Kıbrıs Kupası Çeyrek Finali’ne yükselen sekiz takım Larnaka Gençler Birliği, Mormenekşe, Küçük Kaymaklı, Lefke, Yeni Boğaziçi, Yenicami, Yalova ve DTB’nin eşleştirileceği çeyrek final kuraları bugün saat 14:30’da çekilecek.

Pepsi Kıbrıs Kupası 2’inci Turu’nda alınan sonuçlar:

Gençler Birliği - B.Bağcıl: 2-1

Gönyeli – Mormenekşe: 1-5

Türk Ocağı – Küçük Kaymaklı: 1-2 (Normal Süre 1-1)

Yeni Boğaziçi – Cihangir: 3-1

Lefke – Düzkaya: 5-0

Yenicami – Serdarlı: 2-0

Yalova – Değirmenlik: 6-0

Doğan T.B. – Çetinkaya: 2-1

 

DTB- ÇETİNKAYA: 2-1

Yer: Girne 20 Temmuz Stadı

Hakemler: Kerem Eran, Hasan Eriş, Evren Karademir, Serdar Bilgimer

Doğan Türk Birliği: Ozan, Ahmet Sönmez, Münür, Ahmet Saygı (46’ Jose), Koral, Kenan, Selim (70’ Aydın), Emin (90+2 Ahmet Çağer), Mehmet Yıldız, Believe.

Çetinkaya: Ahmet (90+2 Galip), Çağakan, Talat, Gökhan, Tarkan, Osman (46’ Hakan K.), Ahmet Gençosman, Mehmet Şimşek (46’ Erhan), Akın, Cevdet Çağer, Hakan Özkan.

Kırmızı Kart: Çağakan Kılıç (Çetinkaya)

Goller: 35’ Kenan Oshan, 89’ Emin Atabek (DTB), 17’ Cevdet Çağer (ÇTSK)

Konuk Çetinkaya’nın ilk 11’inde 5 yeni ismin www.izmir-onlineservis.com şans bulduğu karşılaşmada, ev sahibi Doğan Türk Birliği daha üstün bir futbol sergiledi.

Karşılaşmanın 17.dakikasında Doğan T.B defansının durakladığı pozisyonda, Cevdet Çağer güzel bir koşu yaptı ve rakibinin faulüne maruz kaldı. Ceza sahası içerisinde yaşanan bu faul sonrası hakem Kerem Eran penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen izmir vestel servisi Cevdet güzel bir vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi.

Kalesinde gol gördükten sonra rakibinin üzerine daha çok gitmeye başlayan Doğan Türk Birliği, Kenan ve Selim ile birbirinden güzel vuruşlarla Çetinkaya kalesini yoklamaya başladı. Nitekim aranan gol de geldi. Dakikalar 35’i gösterdiğinde sağ çaprazdan rakiplerinden sıyrılan Kenan Oshan, sol ayağı ile kalecinin uzanamayacağı köşeye gönderdiği sert şutla skora dengeyi getirdi.

İlk devre bu şekilde sonuçlandı. İkinci devreye yine hızlı başlayan ev sahibi ekipti. Sağ çizgide Aydın ile etkili pozisyonlar yarattılar. 60.dakikada Çetinkaya futbolcusu Çağakan Kılıç, hakeme itirazları sonucu kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

 İkinci devrede de Doğan Türk Birliği girdiği pozisyonlardan bir türlü yararlanamazken, Çetinkaya da çok iyi mücadele etti. Herkes karşılaşmanın 1-1 biteceğini ve uzayacağını düşünürken, 89.dakikada Emin sahneye çıktı ve güzel bir golle turu getirdi.

Doğan Türk Birliği karşılaşmadan 2-1 galip ayrılarak çeyrek finaldeki rakibini beklemeye başladı.

HABER VE FOTOĞRAF: NECMİ USAL


 

 

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75