banner108
Öne Çıkanlar arenasporkolik Şampiyon 1.Piyade Alayı KKTC SPOR MANŞETLERİ YDÜ Hala Sultan Türkiye İkincisi..
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

2019 CONIFA Avrupa Futbol Şampiyonası Artsakh’ta yapılacak..!
banner98

CONIFA Başkanı Haziran ayında Londra'da yapılan Şampiyonanın CONIFA içinde yapılan ve medya ilgisini en çok gördükleri turnuva olduğunu açıkladı. 400'den fazla gazeteci hemen hemen her büyük uluslararası medya prizinden akredite edildi ve 250,000 kişi maçları canlı izledi. 3000 kişinin izlediği 2018 finalinde Karpatalya penaltılarla Kuzey Kıbrıs'ı Enfield Town FC’de mağlup ederek Kupayı kazandı.


“Londra'da, 2018’deki inanılmaz başarısından sonra, heyecanlıyız çünkü Dağlık Karadağ’ın keşfedilmemiş güzelliklerini bu turnuvada göreceğiz. “Stepanakert'e birkaç resmi heyet ziyaretlerde, CONIFA inanılmaz misafirperverliği ile gelen ekipleri, medyayı memnun etmiş ve gelecek yıl aynı deneyimi yaşayacağımızdan eminiz.”


Artsakh 1994 yılında Dağlık Karabağ Savaşı'nın sona ermesinin ardından fiilen bağımsızlığını, ayrıca Ermenistan ve Azerbaycan'ı katılan bir çatışma kazandı. Bu uluslararası toplum tarafından tanınmayan bir ülke. Artsakh, futbol ligi 2009 yılından bu yana zenginleşmiş ve Karabağ Futbol Federasyonu 2012 yılında kuruldu.


“Artsakh 2013 yılından bu yana CONIFA üyesidir ve 2014 yılında İsveç'te ilk turnuvasında katıldı,” CONIFA Avrupa Direktörü Alberto Rischio “CONIFA ailesinde uzun vadeli gerekliliği düşünüldüğünde, Karabağ Futbol Federasyonu ilk turnuvasına ev sahipliği ilgilendiğini ifade ettiği zaman biz memnun kaldık dedi.”


Turnuvada 12 takım yarışacak. 2017 Avrupa Futbol Kupası kazanan Padania, ikincileri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve 2018 Paddy Power Dünya Futbol Kupası kazanan Karpatalya otomatik olarak ve ev sahibi takım katılacak. Kalan sekiz takım ise Ocak ayında CONIFA yıllık genel toplantısında belirlenecek.
 

Artsakh Eğitim ve Bilim Bakanı Narine Aghabalyan, “Bu organizasyon spor, kültür ve dostluk açısından harika bir turnuva olacak” dedi.

Narine, CONIFA grubunun üyeleri, tanınmayan devletler, bölgeler, azınlık grupları ve spor izole bölgeleri sayılabilir. CONIFA kesinlikle politik olarak tarafsız bir yönetim olduğunu ve gönüllüler tarafından yönetildiğini söyledi.


2019 Avrupa Futbol Kupası ile ilgili diğer ayrıntıların ise daha sonra açıklanacağı duyuruldu.

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75