banner108
Öne Çıkanlar YDÜ Doğan Gedik yeniden görevde Cezalılar Açıklandı.. Doğan güle oynaya..! (4-0)
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Fransa turladı, Peru elendi, Mbappe tarihe geçti..! (1-0)
banner98

C Grubu'nda ilk maçında Avustralya'yı VAR uygulaması ile 2-1 yenen Fransa, Peru'yu 4. dakikada Kylian Mbappe'nin golü ile geçerek adını son 16 turuna yazdırdı.

Kylian Mbappebu golü ile adını Fransa futbol tarihine yazdırdı. Mbappe, Fransa formasıyla büyük turnuvalarda gol atan en genç futbolcu ünvanını ele geçirdi. Bu rekor daha önceden David Trezeguet'e aitti.

C Grubu'ndaki son maçlar 26 Haziran Salı günü 17'de oynanacak. Fransa son maçını grubun bir diğer iddialı takımı Danimarka ile oynayacak.

MAÇTAN ÖNEMLİ ANLAR

Fransa, Mbappe'nin 34. dakikada attığı golle soyunma odasına 1-0 önde gitti. Pogba'nın ara pasıyla defansın arkasına sarkan Giroud'nun şutunda, top savunmaya çarpıp file bekçisi Gallese'nin üstünden kaleye yöneldi. Arkadan gelen Mbappe, topu boş kaleye gönderdi: 1-0.

İkinci yarıya iki değişikle başlayan Peru, 50. dakikada gole yaklaştı. Aquino'nun ceza sahasının dışından çektiği şutta top, "90" diye tabir edilen iki direğin kesişim noktasına çarparak auta çıktı.

Karşılaşma, Peru'nun çabalarına rağmen 1-0 Fransa üstünlüğüyle bitti. C Grubu'nda puanını 6'ya çıkaran Fransa, son 16 turuna yükseldi. İki maçında da puan alamayan Peru ise elendi.

Stat: Ekaterinburg Arena

Hakemler: Muhammed Abdulla Muhammed, Muhammed Alhammadi, Hasan Almahri (Birleşik Arap Emirlikleri)

Fransa: Lloris, Pavard, Varane, Umtiti, Hernandez, Pogba (Dk. 89 N'Zonzi), Kante, Mbappe (Dk. 75 Dembele), Griezmann (Dk. 80 Fekir), Matuidi, Giroud

Peru: Gallese, Advincula, Ramos, Rodriguez (Dk. 46 Santamaria), Trauco, Aquino, Yotun (Dk. 46 Farfan), Carrillo, Cueva (Dk. 82 Ruidiaz), Flores, Guerrero

Gol: Dk. 34 Mbappe (Fransa)

Sarı kartlar: Dk. 16 Matuidi, Dk. 86 Pogba (Fransa), Dk. 23 Guerrero, Dk. 81 Aquino (Peru)

TARAFLAR ARASINDA İKİNCİ RANDEVU

Kupada oynadığı ilk maçta Avustralya'yı 2-1'le geçen Fransa ile açılış maçında Danimarka'ya 1-0 mağlup olan Peru arasında şimdiye kadar bir maç oynandı. 1982'nin Nisan ayında oynanan bu hazırlık karşılaşmasında Peru rakibini 1-0'la geçti. Öte yandan Fransa'yı Dünya Kupası tarihinde mağlup eden son Güney Amerika ekibi 1978'de Arjantin olmuştu.

FRANSA'NIN DÜNYA KUPASI YOLU

Futbolcu kökenli teknik adamlardan Fransız Didier Deschamps'ın 2012 yılından bu yana çalıştırdığı Fransa, Avrupa Elemeleri'nde Hollanda, İsveç, Bulgaristan, Lüksemburg ve Belarus ile A Grubu'nda mücadele etti. Fransa, elemelerde çıktığı 10 maçın 7'sinden galip, 2'sinden beraberlikle ve 1'inden mağlubiyetle ayrıldı. Bu sonuçların ardından Fransa, A Grubu'nu 23 puanla lider tamamlayarak 2018 Dünya Kupası vizesi aldı.

PERU 36 YIL ARADAN SONRA

36 yıllık aranın ardından Dünya Kupası'nda mücadele etmeye hak kazanan ve Arjantinli eski futbolcu Ricardo Gareca'nın çalıştırdığı Peru, Güney Amerika Elemeleri'nde 5. olarak kıtalararası play-off oynamaya hak kazandı. Güney Amerika Elemeleri'nde 18 maçta 7 galibiyet, 5 beraberlik, 6 mağlubiyetle 26 puan toplayan Peru, doğrudan katılım hakkı almak için ilk 4'e giremese de son hafta kıtalararası play-off'a kalmayı başardı.

Kıtalararası play-off'ta Yeni Zelanda'ya 0-0 ve 2-0'lık skorlarla üstünlük sağlayan Peru, Dünya Kupası'nın yolunu tuttu. Eleme maçlarında rakip fileleri 29 kez havalandıran, kalesinde ise 26 gol gören Peru, Rusya 2018 biletini şu sonuçlarla aldı.

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75