banner108
Öne Çıkanlar arenasporkolik Şampiyon 1.Piyade Alayı KKTC SPOR MANŞETLERİ Hala Sultan Türkiye İkincisi.. Salonda Çalıştı..
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Dünya Kupası'nda VAR Olmasaydı, Neler Olacaktı..?
banner98

Dünya Kupası tarihinde ilk kez uygulanmaya başlayan Video Hakem Sistemi (VAR) çok sayıda kulübün de kaderini belirledi. Toplamda 12 penaltı kararına etki eden sistem sonrasında 8 penaltı gole dönerken, 2 penaltı ise kaçırıldı. Bununla beraber çalınan 2 penaltı ise VAR ile iptal edildi. Takımların sıralamaları ise bu kararlar sayesinde büyük ölçünde değişti.

EŞLEŞMELERİN YÜZDE 75'İ ETKİLENDİ

Takımların yerlerinde değişimlere sebep olan VAR sistemi son 16 turunda gerçekleşen eşleşmelerin yüzde 75'ini de etkiledi. VAR sistemi ile çıkan penaltı kararları görmezden gelindiğinde 8 eşleşmenin 6'sı farklı olurken, sadece Brezilya-Meksika ile İsviçre-İsveç eşleşmesi bu sistemden etkilenmedi

TEKNOLOJİ JAPONLARA YARADI

VAR sisteminden en fazla fayda sağlayan ülke ise Japonya oldu. Gruplardan kıl payı çıkan Japonlar, bu teknoloji olmasaydı ülkesine dönen tarafta yer alırken, turnuvaya veda eden Senegal ise liderlik koltuğuna oturacaktı. Kolombiya'nın ikinci sıraya düşeceği H grubu sistemden en fazla etkilenen grup oldu. Bu grubun dışında ise VAR olmasaydı İspanya ve Fransa da liderlik koltuğunda oturmayacaktı.

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75