banner108
Öne Çıkanlar arenasporkolik YDÜ Lefke Kartal KKTC SPOR MANŞETLERİ
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Sapsızoğlu: Federasyonlarla İşbirliği Yapacağız..!
banner98

KKTC Cimnastik Federasyonu başkanı Hasan Sapsızoğlu konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Hasan Sapsızoğlu’nun açıklamaları şöyle:

“En küçük yaşlarda başlanan spor branşlarının başında yer alan cimnastik sporu, dayanıklılık, kuvvet, sürat, esneklik ve beceri gibi özelliklerin temelini oluşturuyor.

KKTC Cimnastik Federasyonu olarak amacımız, sağlıklı nesiller yetiştirirken özelde cimnastik genelde ülke sporuna başarılı sporcular kazandırmaktır. Sporumuza katkı koymak için çıktığımız bu yolda hedeflerimize doğru emin adımlarla ilerliyoruz.

Göreve geldiğimiz günden itibaren büyük bir enerji ile çalışarak cimnastik sporumuzu ada geneline yaymayı başarmış bulunuyoruz. Kulübü olmayan federasyondan 14 kulübe ulaştık. Sadece Lefkoşa merkezde olan salondan 24 noktada salona, 5 antrenörden 70 antrenöre, 0 (sıfır) hakemden 28 hakeme ve 150 sporcudan, 3000 sporcuya ulaşmış bulunmaktayız. Tüm altyapı hazırlıklarını tamamlayarak bundan sonraki süreçte üç salon daha ülkemize kazandırarak çıtayı daha da yukarıya alacağız. Altyapı eksikliklerini gidererek büyük bir yapılanma içerisine girdik.

Cimnastik branşımızın içerisinde yer alabilecek çocuklarımızı tespit edebilmek için müsabakalarımızı yapmaya devam ederken diğer branşlara da servis edeceğimiz çocuklarımızı belirleme çalışmalarımızın da sonuna geldik.

Cimnastik ailesinin yetiştirdiği özel çocuklarımızı diğer branşlara servis edebilmek için tüm federasyon başkanları ile görüşerek izleyeceğimiz yolu aktarıp işbirliği içerisinde ülke sporumuza başarılı sporcular kazandıracağız. Bu proje, ülkemizin uluslararası alanda görünür olabilmesi için her anlamda çıtayı yukarıya taşıyacaktır. Bu çerçevede önümüzdeki hafta federasyon başkanları ile bire bir görüşerek bilgi alışverişinde bulunacağım.

Yaptığımız yetenek taramalarıyla belirlenen çocuklar, hangi branşa uygun ise hem cimnastik eğitimine devam edecek hem de yeteneği ve ilgisi olduğu branşın antrenmanlarına katılacak.

Örneğin haftada üç gün cimnastik, iki gün diğer branşta antrenmanlara gidecek çocuk, başarılı bir sporcu olarak yetişecektir. İlgili federasyonla işbirliği içerisinde spordaki seviyeyi yukarıya çekeceğiz.”

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75