banner108
Öne Çıkanlar arenasporkolik Doğan YDÜ Lefke Kartal
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Şampiyon Eliz..!
banner98

 






Eliz, Uluslararası Tenis Federasyonu’nun (ITF)07-13 Şubat 2017  tarihleri arasında Moldova’nın Chisinau şehrinde organize ettiği  ve dünyanın birçok ülkesinden başarılı tenisçilerin katıldığı “ITF Moldova Open 2017” 18 Yaş Altı Turnuvasında tekler kategorisinde şampiyon olarak bir ilke daha imza attı ve “ITF Junior Circuit” Grade 2 gibi yüksek seviyeli bir turnuvada şampiyon olan ilk Kıbrıslı Türk olma başarısını gösterdi.

Moldova’da büyük başarı yakalayan ve turnuva boyunca yalnızca bir set veren  Eliz, ilk maçını Rus oyuncu Valeriya Olyanovskaya ile yaptı ve karşılaşmadan 7-5 ve 6-1’lik setlerle 2-0 galip olarak ayrıldı. İkinci turda  iyi  bir oyun çıkaran Eliz, Turnuvanın 8 numarası Danimarkalı Olga Helmi’i 6-1 ve 6-3’lük setlerle rahat bir şekilde yenerek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde turnuvanın 4 numarası Rus Taisya Pachkaleva ile karşılaşan Eliz maça kötü başlasa da maçı 1-6, 6-1 ve 6-3’lük setlerle 2-1 alarak yarı finale yükseldi., Yarı finalde Romanya’nın çok iyi oyuncularından ve bir ay önce Avustralya Açıkta boy gösteren Mihaela Lorena Marculescu ile karşılaştı. İnanılmaz bir oyun çıkaran Eliz hiç zorlanmadan maçı 6-3 ve 6-3’lük setlerle 2-0 kazanan taraf oldu. Final maçında Rus oyuncu Daria Frayman ile karşılşan Eliz,  final maçını set vermeden 6-1 ve 7-5 setlerle 2-0 alarak “Moldova Open” şampiyonu oldu.

Ayni turnuvada İngiliz partneri Anna Loughlan ile çiftler kategorisinde yarışan Eliz çeyrek final oynama başarısını gösterdi.

2016 ve 2017 yıllarının amacının turnuva kazanmaktan ziyade oyununa bir takım değişiklikleri getirmek olduğunu söyleyen Eliz, “antremanda çalıştıklarımızı maçta uygulamak benim için çok önemliydi, bundan dolayı çok mutluyum” dedi. İlklere imza atarak Yusuf Yönlüer Hoca’mın gurur duyacağı bir oyuncu olmaya çalıştığını söyleyen Eliz, ayrıca kendisine destek veren Arden Gıda Ltd, Atakom Ticaret Ltd, Metgin Ltd ve Oero Trading Ltd direktörlerine teşekkür ederek, sağladıkları destek ve sponsorlukların bu başarılarında unutulmaz olduğunu belirterek başarılarını paylaştı.  

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75