banner108
Öne Çıkanlar Bozatlı AİHM Noktasında Girişimlerimiz Var Hakemlere Koronavirüs Şoku.. Sadrazam Kayalar Rekora Koşuyor..! Transferde 216 İmza..! Garga GAK dedi
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Özer Hatay anılıyor..!
banner98




Anma töreninde BRT televizyonunda yayınlanan programlardan özet görüntüler sunulacak. Ayrıca, Özer Hatay’ın anısına kardeşi Yücel Hatay tarafından yayımlanan özel dergi, törene katılanlara dağıtılacak.  Yücel Hatay, kurucularından olduğu Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti, Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği ve Dış Basın Birliği’ne başkanlık yapan, Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği’ni temsil eden Özer Hatay’ın unutulmaması için böyle bir anma töreninin düzenlenmesini uygun bulduğunu söyledi.

 

ÖZER HATAY’IN ÖZGEÇMİŞİ

26 Ocak 1937 tarihinde Lefkoşa’da dünyaya geldi. Yenicami İlkokulu’nu bitirdikten sonra orta eğitimini Lefkoşa Türk Lisesi’nde tamamladı.1957 yılında Bozkurt Gazetesi’nde spor yazarlığıyla gazeteciliğe başladı. Bir yıl sonra Halkın Sesi gazetesine profesyonel gazeteci olarak transfer oldu. Zamanla kendini Türkiye Basını’nın en yüksek tirajlı gazetesi Hürriyet’te buldu ve otuz yılı aşkın süre bu gazetenin Kıbrıs muhabirliğini yaptı. Hürriyet’in yanı sıra Türkiye’de yayınlanan Haber Ajansı, Yeni Gazete ve Dünya gazetelerinde Kıbrıs hakkında yazılar yazdı. Radyo ve televizyon ile tanışıklığı 1959 yılına rastlayan Özer Hatay uzun yıllar futbol maçı spikerliği de yaptı. Yurt dışında çok sayıda seminerler veren Hatay, devlet adamlarından gazetecilik başarı ödülleri aldı. Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti, Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği ve Dış Basın Birliği’nde başkanlık görevlerinde bulundu. Halkın Sesi gazetesinde yıllarca siyasi, ekonomik ve sosyal içerikli konularda yazılar yazdı, televizyon ve radyo programlarında yorumlar yaptı. Kanal T’de ile Benim Kıbrıs’ım dergisinde genel yayın koordinatörü ve yazar olarak görev yaptı. Eşi, iki oğlu ve üç torununu geride bırakarak 8 Kasım 2013 tarihinde hayata veda etti.

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75