banner108
Öne Çıkanlar arenasporkolik Final 10 Mayısta.. Hamitköyden Başkana Kutlama GTF müsabakaları tamamlandı Soykut Turnuvasında MGAnın Yıldızı Parladı..!
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Olguner’in Talebi İşleme Kondu..!
banner98

Bilindiği gibi Petra Sörling Olguner'in daveti üzerine Veteran Turnuvasına katılmak amacı ile geçtiğimiz ay KKTC'ye gelmiş ve bu ziyaret Kıbrıs Rum Kesminden Masa tenisi Severler adlı bir Dernek tarafından ITTF Başkanı Thomas Weikert'e şikayet edilmişti.

Bu gelişme üzerine Lefkoşa Veteran Masa teniscileri Derneği Fadıl Olguner'de ITTF Başkanı Weikert'e bir mail göndererek, Petra Sörlin’i kendisinin davet ettiğini ve bunun özel bir ziyaret olduğunu belirtmişti. Olguner gönderdiği mailde ayrıca şunları da belirtti: “ITTF Constitution 115. maddesi ve Kıbrıs Cumhuriyeti Anayasası 87.89 ve 108 maddelerine göre Kıbrıs Türklerinin ayrı spor faaliyetlerinde bulunma hakkı var. ITTF olarak sizin, yetkili olarak Dünya'nın neresinde masa tenisi varsa o ülke tanınsın veya tanınmasın gidip inceleme yapma hakkınız vardır.”

Olguner, dün yaptığı basın açıklamasında, ITTF’den cevap olarak bir mail geldiğini ve ITTF’den gelen yazıda mailin işleme konulduğunu ve yakında kendisi ile iletişime geçileceği belirtti. Olguner açıklamasına şöyle devam etti: “Elimizi çabuk tutmamız gerekiyor. Geçmişte Avrupa Birliği üyesi ülkeler için 'Avrupa Birliği Anayasası 'hazırlanmıştı. Bu Anayasa'ya bazı itirazlar olduğu için rafa kaldırılmıştı. Şimdi bu Anayasayı yeniden yürürlüğe koyma çabaları başladığını duyuyoruz. Eğer bu AB Anayasası yürürlüğe girerse üye ülkelerin Anayasalarında birçok madde işlevini yitirecektir. Kıbrıs da AB ülkesi olduğu için Kıbrıs Cumhuriyeti Anayasasındaki bizi haklı kılan 87,89 ve 108. Maddeler işlevini yitirme tehlikesi ile karşı karşıya kalacaklardır. Bu nedenle eğer ITTF den olumsuz yanıt gelirse bir an önce Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine müracaat etmemiz gerekmektedir. Ben üstüme düşeni yaptım artık gerisi Devletimize kalmıştır.”

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75