banner108
Öne Çıkanlar arenasporkolik Şampiyon 1.Piyade Alayı KKTC SPOR MANŞETLERİ YDÜ Hala Sultan Türkiye İkincisi..
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Olguner, Rumların Şikayet Etmesi Şaşırtıcı..!
banner98

Şikayet Rum masa tenisi Federasyonu tarafından değil de bir grup Kıbrıslı Rum Masa tenisi sever tarafından yapıldı. ITTF Başkanı Thomas Weikert Petra Sörling'den açıklama istedi.

Petra Sörling durumu White Bank Lefkoşa Veteran Derneği Başkanı Fadıl Olguner'e bildirdi. Olguner bu konu üzerine ITTF başkanına yaptığı açıklamada,”Uluslararası müsabakalara katılamayan, KKTC sporcuları olduğu halde Türk tarafının şikayet etmesi gerekirken, Rumların şikayet etmesinin şaşırtıcı olduğunu belirtti”.

Olguner ayrıca Kıbrıstaki haklı durumumuz ile ilgili bir mail ve belgeleri ITTF Başkanı Thomas Weikert'e gönderdi.

Olguner özetle yaptığı açıklamada şunları vurguladı: “Kıbrısta Masa tenisinin tarihçesini anlattıktan sonra Kıbrıs Cumhuriyeti Anayasası madde 87..89 ve 108'e göre Türkler ve Rumların ayrı spor faaliyetlerinde bulunabileceklerini belirterek bu nedenle Kıbrıs'taki her iki federasyonun yasal olduğunu işaret ederek, ITTF Tüzüğü de bir ülkede iki federasyon olmasına izin vermektedir diye yazdı ve bu şekilde olan ülkelerden örnekler verdi. Olguner Kıbrıslı Türklerin haksız şekilde 50 yıldır ezildiklerini belirterek bir 50 yıl daha beklememek için Başkan Weikert'in yardımlarını esirgememesini istedi.Olguner ayrıca şu anda Kıbrıs'ı temsil ettiğini iddia eden Kıbrıs Cumhuriyeti Masa tenisi Federasyonunda tek bir Türk sporcu..antrenör .idareci ve yönetici olmadığını da belirtti.Olguner ayrıca Kıbrıs Cumhuriyeti Anayasası iki kurucu milleti olanTürkler ve Rumların eşit şekilde temsil edilmesi gerektiğini emrettiğini vurguladı.

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75