banner108
Öne Çıkanlar arenasporkolik kktc spor Doğan Afün Hamitköy ile Mormenekşe gece maçı istiyor
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Meclis Önünde İsyan Ettiler..! 20 Mayıs’ta Açılmak İstiyoruz..!
banner98

 Çok kalabalık bir kitlenin katıldığı eylemde talepleri konusunda bildirim okundu. Başbakan Ersin Tatar ve Dış İşleri Bakanı Kudret Özersay bugün Bakanlar Kurulu olduğunu ve taleplerini değerlendireceklerini söylediler.

Fitnes salon sahipleri sağlıklı yaşam ve egzerziz için salonlarında bir an önce açılmasını bekliyor.

Bildiride sağlık konusunda her türlü önlemlerin alındığını salon içlerinde mesafenin korunup herkesin spor yapmasının gerekli ve kaçınılmaz olduğuna vurgu yapıldı.

Başbakan Tatar ve Yardımcısı Özersay bugünkü bakanlar kurulu toplantısında konuyu ele alacakları sözünü verdi. Eylem devam ederken DP Başkanı Fikri Ataoğlu ve YDP Başkanı Erhan Arıklı'da eylemclerin yanına geldi, taleplerini dinledi.

KKTC HALTER VE VÜCUT GELİŞTİRME FEDERASYONU VE ÖZEL SPOR MERKEZLERİ ADINA KONUŞMA

-Değerli Spor Merkezi İşletme Sahipleri, Antrenörlerimiz, Sporcularımız, Paydaşlarımız, Basın Mensubu Arkadaşlar Ve Devlet Yetkililerimiz.

-Dün Yaşanan Kalkanlı Bölgesi Yangını Böylesi Zorlu Bir Süreçte Hepimizi Derinden Üzmüştür. Tüm Halkımıza Geçmiş Olsun Dileklerimizi İletiyoruz.

-Sözlerime Başlarken Altını Çizerek Söylemek İsterim Ki Bizlerin Önceliği Toplumumuzun Sağlığıdır. Spor Merkezlerimiz Pandemi Öncesi Olduğu Gibi, Pandemi Sürecinde Ve Sonrasında Da Herzaman Toplumumuzun Sağlığını Ön Planda Tutmuş Ve Tutmaya Da Devam Edecektir.

-İki Ayı Aşkın Bir Süredir Yaşamakta Olduğumuz Pandemi Sürecinin Başlangıcında, Kktc Halter Ve Vücut Geliştirme Federasyonunun Çağrısına Cevap Veren Spor Merkezlerimiz, Devletimizin Kapatma Kararını Beklemeden, “Önce Sağlık” İlkesi Doğrultusunda Kapatma Kararı Almıştık.

-Yaşadığımız Pandemi Sürecinin İlk Günlerinden İtibaren, Yaşamakta Oldukları Ekonomik Sıkıntılara Rağmen, Spor Merkezlerimiz Ve Antrenörlerimiz Üyelerine Ve Halkımıza Online Veya Sosyal Medya Üzerinden Fitnes Eksersizleri Yaptırmaya Devam Etmişlerdir. Böylelikle Toplum Sağlığının Ön Planda Olduğu Böylesi Zor Bir Süreçte Hiçbir Maddi Karşılık Beklemeden Yine Toplum Sağlığı İçin Katkıda Bulunmuşlardır.

-Fitnes Spor Merkezlerimiz, Sağlıkta Önleyici (Yani Herhangi Bir Hastalık Oluşmadan) Sektör Olarak, Spor Yapmanın Fiziksel Görünümün Yanında Kişinin Sağlıklı Bir Şekilde, Yaşam Kalitesini Yükselten Aktivitelerin, Profesyonel, İşin Ehli Antrenörler Eşliğinde En Uygun Ekipmanlarla Fitnes Eksersizlerinin Yapıldığı İşletmelerimizdirler.

-Burda İşletme Kelimesinin Üzeride Durmamızın Sebebi; Çok Yüksek Maliyetle Yapılan Yatırımlar Sonrasında Açılan Spor Merkezlerimizin, Hem Yatırım Hem De İşletme Giderlerinin Bulunduğunu, Kapalı Kaldıkları Sürece Zarar Ettiklerini Ve Batma Noktasında Olduklarını Açık Bir Şekilde İfade Etmek İstememizdir.

-Düşünün Ki Bizler Öyle Bir Sektörüz Ki, Devletimizin Yükünü Üzerinden Alarak, Sağlıklı Nesillerin Yetişebilmesi Ve Sağlıkla Yaşamlarını Sürdürebilmeleri, Birçok Sağlık Rahatsızlığı Bulunan Kişilerin Yaşam Kalitesini Yükseltebilmek, Toplumumuzun Spor Yaparak Bağışıklıklarını Güçlendirmeleri İçin, Milyonlarca Lira Değerinde Yatırımlar Yapıp, Karpazdan-Lefke’ye Tüm Kktc’de Önce Sağlık İlkesiyle Spor Merkezlerimizi İşletmeye Çalışmaktayız.

-Ve Tüm Bunları Yaparken, Ülkemizde Bazı Sektörlerde Olduğu Gibi Yatırım Teşviği Almak Bir Yana, Döviz Cinsinden Kira Giderleri, Elektrik, Eğlence Vergisi Ve Diğer Vergiler, İşletmelerimizin Döviz Maliyetli Ekipmanlarının Gümrük Ve Vergileri Ve Ekipman Bakım –Yedek Parça Giderleriyle De Uğraşmakta, Ve Tüm Bunları Toplum Sağlığı Bilinciyle Sırtlanmaktayız.

-Değerli Arkadaşlar Bugün Yaşadığımız Bu Zor Süreçte Ülkemiz İçin Milli Servet Olan Tüm Bu Sağlık Ve Spor Yatırımlarımız (İşletmelerimiz) Batma Noktasına Gelmiş Ve Geçmektedir.

-Evlerimize Ekmek Götüremediğimiz, Sayısını Binlerle İfade Edeceğimiz Çalışanlarıyla, Böylesi Zor Bir Dönemde Bile Bizler Önce Sağlık, Toplumumuzun Sağlığı Diyerek, Demokrasi Gereği Devlet Yetkilileri Nezdinde Tüm Girişimlerimizi Yapmış Bulunmaktayız. Ve Konu İle İlgili Yapmış Olduğumuz Açılım Çalışmaları Hep Olumlu Karşılanmış Olmasına Rağmen Halen Açılımımız Gerçekleşmemiştir.

-Ancak Gelinen Noktada Bizler Herzaman Olduğu Gibi Elimizi Taşın Altına Koymamıza Rağmen Geçen Sürede Bütün Vücüdumuzla Bizleri Ezmekte Olan Bu Kayanın Altında Dayanamaz, Nefes Alamaz Noktaya Gelmiş Bulunmaktayız. Sayın Yetkililer!!! Lütfen Artık Sesimizi Duyun!!!! Çünkü Geldiğimiz Bu Bitme Noktasında Bizleri Duymazsanız Bizler Batıyoruz!!!!!, Biz Battıktan Sonra Açsanız Ne Olur Açmasanız Ne Olur. Haziran-Temmuz-Ağustos Zaten Sektörümüzün Giderlerinin (Elektrik-Klima) En Yüksek Olduğu Ve Üye Sayısının %30 Lara Düştüğü Yıl İçerisindeki En Kötü Dönemimizdir….

-Unutmayın Ki Bizler Batarsak Binlerce Çalışanımız İşsiz Kalacak Ve Bu Güne Kadar Devletimiz Yasaları Gereği Ödediğimiz Vergilerimiz Olmayacaktır.

-Bugün Burda Görmüş Olduğunuz Bu Topluluk Sadece Fitnes Merkezlerimizin Ve Paydaşlarımızın Temsilcileridir. Spor Merkezlerimizden 30000 İ Aşkın Sporcu Ve Üyemiz Faydalanmaktadır. Ve Hepside Sizlerin 20 Mayısta Diğer Sektörlerle Birlikte Bizlere De Açılış Vermenizi Beklemektedirler.

-Değerli Katılımcılar Bugün Burda Toplanmamızın Nedeni, İşyeri Açılımlarının Başlayacağını Duyduğumuz İlk Günden İtibaren Konuyla İlgili Bakanlık Seviyesindeki Tüm Yetkilileri Ziyaret Etmiş Ve Açılış Sürecinde Uygulanacak Hijyen Kriterlerimizi Hem Anlatmış Hem De Yazılı Olarak Vermiş Olmamıza Rağmen Şu Ana Kadar Hiçbir Sonuç Alamamamızdır.

-Değerli Devlet Yetkililerimiz, Nasıl Ki İşletmelere Açılım Sürecini Başlattınız Ve Son 15 Gündür Bazı İşletmeler Faaliyetlerine Başladı Ve Açılmaya Devam Ediyorlar. Nasıl Ki Sağlık Bakanımız Yaklaşık Bir Aydır Hiçbir Vakaya Rastlanmadığını Açıkladı, Bizler De Bu Sebeplerden Dolayı, Üzerimize Düşen Hijyen Çalışmamızı Yaptığımızı Ve Açılışa Hazır Olduğumuzu İlk Günden Beri Defalarca Sözlü Ve Yazılı Olarak Sizlere Aktardık.

-Ayni Süreçte Spor Merkezi İşletmelerimizin Yaşamakta Olduğu Ekonomik Sıkıntıları İçeren Önerilerimizi De Yetkililerimize Teslim Etmiş Bulunmaktayız.

- 20 Mayıs Çarşamba Bizlerin, Açılışımız Konusunda, Son Nefesimizle Beklediğimiz Gündür.

-20 Mayıs Spor Merkezlerimizin Açılışıyla Nefes Almaya Başlayacağımız Gündür.

-Sayın Başbakanım Ersin Tatar, Başbakan Yardımcım Kudret Özersay, Sağlık Bakanım Ali Pilli, Ekonomi Ve Enerji Bakanım Hasan Taçoy, Çalışma Bakanım Faiz Sucuoğlu, İçişleri Bakanım Ayşegül Baybars, Sizlerden Rica Ediyoruz…., Spor Merkezi İşletmecileri Ve Paydaşları Olarak Bizler De Bu Ülkenin Evlatlarıyız, Kktc Ye İnanmış Tüm Yatırımını Ülkemize Yapmış Vatan Evlatlarıyız, Lütfen Artık Sesimizi Duyun Ve Bizleri Hayata Döndürün.

-Ülkemiz İnsanı 60 Günü Geçen Bir Süredir Spordan Mahrum Evinde Oturmaktadır. Bu Süreçte, Spor Olmayan Hayatlarımızda, Sağlığımız Tehlikededir. Toplum Olarak Bağışıklık Sistemimiz Düşmüş, Hareketsizlikten Doğan Yanlış Yüksek Oranda Beslenmeye Dayalı Birçok Hastalık Başlamış Ve Başlamak Üzeredir.

- Fitness Antrenmanlarının Bireysel Olarak Da Yapılamilmesi Nedeniyle Tarafımızdan Yapılan Açılış Kriterleri Raporunda Kişilerin Birbirleri İle Temasları Kesinlikle Yoktur.

- Fitnes Eksersizleri Yapmak, Kişiye Vücut Sağlığı Yönünden Katkı Sağlayarak, Özellikle Yaşadığımız Pandemi Sürecinde Daha Çok İhtiyaç Duyduğumuz Bağışıklık Sistemimizi Güçlendirir.

- Spor Merkezlerimiz, Sağlıkta Önleyici Sektör Olmanın Vermiş Olduğu Sorumluluk Ve Hassasiyetle Açıldığımız İlk Günden Beri Hijyeni Hep Ön Planda Tutmuştur. Spor Merkezlerimiz Dünya Standartlarında Ekipmanlarıyla, İyi Yetişmiş Antrenörleriyle Ve Hijyenik Ortamlarıyla 20 Mayıs Çarşamba Günü Açılışa Hazırdırlar.

-Bizler, Pandemi Sonrası İş Yeri Açılımlarının Sürdüğü Şu Anki Süreçte, Sağlıkta Önleyici Sektör Olan Fitnes Merkezlerimizin Açılmasını Ve Toplumumuzu Fiziksel Ve Mental Anlamda Rahatlatacak Fitnes Aktivitelerinin Başlamasını Talep Etmekteyiz.

-Dünyada Yaşanan Covid 19 Pandemi Süreci Ülkemiz Yöneticilerinin Yerinde Ve Zamanında Almış Olduğu Kararlar Ve Bizlerin Kurallara Uymamız Neticesinde Büyük Oranda Başarıya Ulaşmıştır. Bir Aya Yakın Bir Süredir Vaka Olmaması Sonucunda, Devlet Yetkililerimizin Almış Oldukları Kararlar Doğrultusunda Birçok İşletmelerde Açılmalar Başlamıştır.

Toplum Sağlığımıza En Üst Seviyede Önem Veren Sizler Lütfen Bizleri De Gündeminize Alın….. Spor Eksersizlerinin Başlaması, Sağlıklı Yüksek Kaliteli Yaşamlarına Toplumumuzun Dönebilmesi İçin Spor Merkezlerimizi Açın!!!!

**Her Bir Bireye Ne Fazla Ne Eksik, Fakat Doğru Miktarda Gıda Ve Egzersiz Sunabilseydik, Sağlığın En Emin Yolunu Bulmuş Olurduk. Hipokrat

KRİTERLER

Federasyonumuza bağlı vücut geliştirme ve fitnes özel spor salonları adına; yaşamakta olduğumuz salgın hastalık sürecinde 13 Mart, 2020 tarihinden bu yana 60 günü aşkın bir süredir kapalı olan spor merkezlerimizin açılışı ile ilgili kriterler aşağıdaki gibidir.

A. Hijyen Koşulları;

i. Fitness Merkezleri içerisinde girişlerde ve kompleks içerisinde antibakteriyel hijyen istasyonları kesinlikle bulundurulacaktır. Buna ek olarak giriş anından sağlanan hijyen kullanılan ekipman değişimi esnasında da tekrarlanacaktır.

ii. Soyunma odaları ve duşlar kesinlikle kullanıma kapalı olacaktır.

iii. Merkez içerisinde üyeler tarafından eldiven, havlu, salona özel 2. ayakkabı kullanımı zorunlu olacaktır. Çıplak tenin, kullanılan ekipmana temas edeceği şekilde giyim yasak olacaktır.

iv. Kişilerin birbirleriyle temasını içeren hiç bir egzersiz yapılmayacaktır (Kickbox, Dövüş sporları, Brazilian Jui-Jitsu v.b gibi)

v. Kişiler devletimizin belirlemiş olduğu sosyal mesafe kuralları içerisinde bireysel egzersiz yapacaktır. Merkez içerisinde devletimizin açıklamış olduğu 1,8 metrelik sosyal mesafe koşulları uygulanacaktır.

vi. Merkezlerin büyüklüğüne göre (metre karesine göre) bir saat içerisinde 8 m2 ye bir kişi düşecek şekilde üye kabul uygulaması yapılacaktır. Bu bağlamda Fitness Merkezleri 1 saat içerisinde büyüklük / 8 ( ör: 200 m2 200/8 = 25kişi/1 saat (17:00-18:00) ) şeklinde uygulanacaktır. Spor merkezleri gün içerisindeki saatlik eksersiz programlarını üyeleriyle paylaşacak olup, yukarıda belirtilen orantısal seviyede üyenin o saat diliminde eksersiz yapmasını sağlayacaktır.

vii. El izi ve parmak izi gibi temas gerektiren üniteler kullandırılmayacaktır.

viii. Merkezler saatlere göre V. madde Geçerli olmak koşuluyla yoğunluk ayarlaması yapmak zorunda olacaktır.

Saygılarımla bilgilerinize arz ederim.

Ali DAHLAMEROĞLU

BAŞKAN

 

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75