banner108
Öne Çıkanlar Kara; Kolay lokma olmadığımızı ispatlayacağız..! Zokou ile tatlandı..! (2-4) Deniz Plaza yenilgisiz tamamladı..! Hala Sultan Türkiye İkincisi.. Mahmut
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Green Pedal Farkındalık Yarattı..!
banner98

Sportif faaliyetlerin yanında toplumsal olaylara yaptığı katkı ve destekle de adından söz ettiren Green Pedal Bisiklet kulübü “Kadınım, değerliyim” sloganıyla gerçekleştirilen farkındalık etkinliği Green Pedal-Cortado Long Beach önünde yapılan basın toplantısında hazırlanan pankartlar açılarak kadın şiddetine dikkat çekilirken, yapılan kısa konuşmaların ardından start verildi.

Green Pedal Bisiklet Kulübü “Green Pedal Women'in aydın ve güçlü kadınları olarak şiddete uğrayan kadınların yanında olduğumuzu göstermek için sürüşe Green Pedal ailesi olarak erkek bisikletçiler de destek verdiler.

Kadınım Değerliyim

Green Pedal Bisiklet kulübü “Kadınım, değerliyim” sloganıyla gerçekleştirilen farkındalık etkinliğinde yapılan açıklamar ve açılan pankartlarla kadına karşı şiddet olaylarına vurgu yapıldı. Green Pedal Bisiklet kulübü açılamasında şu ifadelere yer verilerek dikkat çekildi. Bildiğiniz üzere son yıllarda kadına karşı şiddet olayları ve kadın cinayetlerinde artış görülmüştür. Aslında geçmişte de bu tür şiddet olayları hep vardı ancak "Aile içinde olan, aile içinde kalmalıdır" tabusu artık sarsıldığı için bu tür olaylar yargıya taşınmaktadır. Güzel adamızda bu tür şiddet olaylarının az olduğunu düşünmek büyük bir yanılsamadır. Sadece sosyo-ekonomik durumu zayıf ailelerde değil, oldukça eğitimli ve gelir düzeyi yüksek ailelerde de maalesef şiddet gören kadınlarımız vardır.

Ancak "Aman ailem dağılmasın, çocuklarım üzülmesin..." denerek şiddet, sineye çekilmektedir. Şiddet kavramı sadece fiziksel şiddet anlamına gelmemektedir. Psikolojik şiddet, ekonomik şiddet, cinsel şiddet ve ısrarlı takip de şiddetin türlerindendir. Green Pedal üyesi kadınlar ve erkekler olarak bu konudaki farkındalığı artırmak amacıyla bu sürüşü düzenlemeye karar verdik. Şiddet gören kadınların bunu kaderleri olarak görmemeleri ve DUR diyecek cesareti kendilerinde bulabilmeleri için yanlarında olduğumuzu hissetmelerini istiyoruz.

Kadın ve erkeklerin eşit haklara sahip olduğu, kimsenin korku içinde yaşamadığı, özgür iradenin her şeyin üstünde olduğu, çocuklarımızın güven ve sevgi ortamında büyüdüğü bir yaşam arzulamaktayız. Kadın, ne kadar güçlü, mutlu ve bağımsız olursa toplumumuz da aynı oranda gelişecektir. Şiddetin önüne geçmek tüm toplumun sorumluluğudur. Kadın önce kendi değerinin farkına varmalıdır. Bu yüzden ne diyoruz: KADINIM, DEĞERLİYİM.


 

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75