banner108
Öne Çıkanlar Cihangir baktı..! (0-2) Kemal teklif bekliyor..! Piro DAÜ Hentbolda Kupa Canavarı GG.. (3832)
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

ERC’ye Rum Ambargosu..!
banner98

Motorsporlarında ilk kez 2014 yılında Lefkoşa’nın iki kesiminde gerçekleştirilen ve gerek Türk-Rum, gerekse uluslar arası özelliği olan tek organizasyon olan Avrupa Ralli Şampiyonası ERC’nin bu yılki KKTC ayağı yapılmayacak. Konuyla ilgili olarak Rum tarafının organizasyonun Kuzey kısmına izin vermedikleri gibi KKTC’li yarışmacıların da yarışmasına izin vermedikleri açıklandı.

Kıbrıs Rum Otomobil Derneği (KSA) Başkanı Andonis Mihailidis, Kıbrıs Rallisi Lefkoşa ayağı “süper özel etabının”, Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) kurallarının Kıbrıs Türk tarafınca “ihlal edilmesi” nedeniyle bu yıl KKTC’den geçmeyeceğini açıkladı.

Güney’de yayımlanan Politis Gazetesi, “Ralli Sadece Lefkoşa’nın Yarısında… İşgal Bölgeleri Bu Yıl Özel Etap Dışında” başlığıyla birinci sayfasından fotoğraflı verdiği haberinde, özel etapta kullanılacak güzergahın bir bölümünün 1-3 Haziran’da düzenlenen Kuzey Kıbrıs Rallisi’nde kullanılmasının FIA kurallarına aykırı olduğunu yazdı.

Habere göre, Kıbrıs Rallisi için basın toplantısı düzenleyen Mihailidis, Kıbrıslı Türk organizatörlerin, Kuzey Kıbrıs Rallisi nedeniyle ortaya çıkan durumu anladıklarını ve özel etabın normal zamanda olmasına çalışılacağını belirtip, iki tarafın da bunu istediğini söyledi.

Mihailidis, FIA kurallarına göre her iki yarışta da yer alan katılımcılar ön hazırlık açısından avantaj elde edeceğinden, uluslararası bir yarıştan 30 gün önce aynı veya benzer güzergahın kullanılamayacağını söyledi.

Konuyu gündeme getirenin FIA mı olduğu sorusuna “evet” cevabını veren Mihailidis, KKTC’deki muhataplarının da yanlış yapıldığını kabul ettiklerini söyledi. Mihailidis “Bu güzergahın kullanılamayacak olması hepimizi, Kıbrıs Rum tarafını, Kıbrıs Türk tarafını, Birleşmiş Milletleri ve binlerce izleyiciyi üzüyor” dedi.

Mihailidis, “Etabın iki toplumluluk niteliğinin korunmasına yönelik son dakika çabaları sonuç vermedi ancak bunun 2019 Kıbrıs Rallisi’nde yeniden mümkün olabilmesinin temelleri atıldı” ifadesini kullandı.

Bu gelişmelerin ardından KKTOK Başkanı Tigin Kişmir bir açıklama yaparak 11 Haziran Pazartesi günü saat 11.00'de Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği'nde her sene Kıbrıs'ta düzenlenen Avrupa Rallisi'nin Kuzey Lefkoşa bacağının iptal edilmesine yönelik bir basın toplantısı düzenleyeceğini açıkladı.

banner116
Anahtar Kelimeler:
ERC’ye Rum Ambargosu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75