banner108
Öne Çıkanlar arenasporkolik kktc spor KKTC SPOR MANŞETLERİ YDÜ MTG kampa giriyor
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Dr. Fazıl Küçük Oyunları Başladı..!
banner98

Açılışta yetkililer ve Dr. Fazıl Küçük’ün ailesinin yanı sıra, organizasyonda yer alan federasyonların sporcu ve yöneticileri de yer aldı. Anıttepe’deki anma töreninde Dr. Fazıl Küçük’ün oğlu Mehmet Küçük, Spor Dairesi Müdürü Mehmet Özbilgehan ve Organizasyon Komitesi adına Hasan Gazioğlu birer konuşma gerçekleştirdi.

Açılış törenine Başbakan Tatar da katıldı

Organizasyonun ilk gününde Bilardo Federasyonu’nun organize ettiği oyunlar öncesinde Acapulco Hotel’de gerçekleştirilen açılış törenine KKTC Başbakanı Ersin Tatar, Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy ve çok sayıda yetkili de katıldı. Açılışta Başbakan Ersin Tatar, konuk heyetler için İngilizce bir konuşma gerçekleştirdi. Açılış töreninin ardından Bilardo Federasyonu’nun gerçekleştirdiği oyunlar start aldı. Bilardo’da oyunlar 12 Ekim’de tamamlanacak. Altı dalda, 25 farklı ülkeden toplam 385 sporcu ve yöneticinin katılımıyla gerçekleştirilen oyunlar, 26 Ekim 2019 tarihinde tamamlanacak.

Başbakan Tatar “Ambargoları kırmak için ciddi çaba harcıyoruz”

Başbakan Ersin Tatar, organizasyona 25 ülkeden çok sayıda sporcunun katılacağını söyleyerek, büyük ve başarılı organizasyonu düzenleyen herkese teşekkür etti.
Kıbrıslı Türklerin politik nedenlerle ambargolar altında olduğunu, gençlerin bu nedenle spor aktivitelerine katılamadığını dile getiren Başbakan Tatar, tüm bu zorluklara rağmen organizasyonlara katılarak ve organizasyonlar düzenleyerek izolasyonları kırmaya çalıştıklarını belirtti.
Dr. Fazıl Küçük’ün spor ambargolarını kırmak için uzun yıllar önce çok ciddi çabalar harcadığını vurgulayan Başbakan Tatar, Küçük’ün Kıbrıs Türkünün bağımsızlığı ve özgürlüğü için mücadele verdiğini söyledi.
Başbakan, oyunların her yıl daha da büyüyerek, gelişmesi temennisinde bulunarak, gelecek yıl için 30 ülke 450 sporcu hedefi için çalışma yapılması önerisini sunarak, hedef koymanın önemine vurgu yaptı.
Başbakan Tatar, yarışmaların sonucu her ne olursa olsun sporu paylaşmak ve arkadaşlık kurmanın, ilişkileri geliştirmenin önemli olduğunu kaydetti.

Bilardo şampiyonası başladı

Açılış töreninin ardından Bilardo Federasyonu’nun gerçekleştirdiği oyunlar start aldı. Bilardo’da oyunlar 12 Ekim’de tamamlanacak. Altı dalda, 25 farklı ülkeden toplam 385 sporcu ve yöneticinin katılımıyla gerçekleştirilen oyunlar, 26 Ekim tarihinde tamamlanacak.

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75