banner108
Öne Çıkanlar arenasporkolik kktc spor Babutsalar sahaya iniyor..! Gençlerbirliği Yönetiminden Sadıkoğluna Ziyaret.. TürkiyeLetonya Maçına Seyirci Alınacak..
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

DAÜ “Z-Zero”dan Büyük Başarı..!
banner98

 




Türkiye’nin Kocaeli ilinde yer alan Körfez Yarış Pisti’nde 21-24 Ağustos 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen teknik ve dinamik sürüç kontrolünden ilk seferde geçen “Z-Zero”, 27 Ağustos 2017 tarihinde Türkiye’den ve yurtdışından 54 farklı üniversitenin oluşturduğu 70 farklı takımla mücadele ederek yarışı 20. sırada tamamladı. Enerji verimliliğinin amaçlandığı ve en az enerji harcayan aracın kazandığı yarışma sonucunda DAÜ “Z-Zero”, mekanik ve elektronik alanında kazandığı tasarım ödülü ile tüm DAÜ ailesini gururlandırdı.                                                                                                                                       

“Z-Zero” Tamamen DAÜ Bünyesinde Geliştirildi

DAÜ Mühendislik Fakültesi, Makina Mühendisliği Bölümü Başkan Yardımcısı ve Mekatronik Programı Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Davut Solyalı tarafından yürütülen elektrikli araç projesi “Z-Zero” ekibinde özellikle lisans ve lisansüstü öğrencilere yer verildi. Tamamıyla DAÜ bünyesinde geliştirilen “Z-Zero”, üniversitenin kendi imkanları ve öğrencileri tarafından tasarlandı ve üretildi. Tasarım ve üretim TÜBİTAK’ın belirlediği kurallar ve kıstaslar doğrultusunda gerçekleştirildi. Proje kapsamında en verimli Batarya Elektrik Enerjili Araç’ın üretilmesi hedef alındı.

 

 

 

 

 

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75