banner108
Öne Çıkanlar arenasporkolik kktc spor Doğan Forest Ocak
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Challenge 2016’da heyecan dorukta..!
banner98
 




Toplamı yaklaşık 500 kilometre olan ve dört etaptan oluşan yarışmanın startı 18 Haziran 2016 Cumartesi günü Saat: 13.00’de Girne Yeni Liman yolunda bulunan Astra İnşaat önünden verilecek. 24 saat boyunca etaplarda verilecek büyük mücadelenin ardından 19 Haziran 2016 Pazar günü ilk aracın 13.00’da finişe ulaşması bekleniyor. Yarışmacıların, start anına kadar yarışacakları güzergahı bilmedikleri 24 Saat Off Road mücadelesinde, özel olarak güvenlik önlemlerinin alındığı araçların bulunduğu Ralli Kategorisi, yön bulma becerisinin yanında,65 km/s hız sınırı ile zamana karşı mücadele verecekler. Raid Kategorisinde ise yarışmacılar tamamen yön bulma becerisi ile sınanacaklar ve finişe en kısa yoldan ulaşmaya çalışacaklar. Kyrenia Off-Road Derneği’nin (KYOFF) organize ettiği ve Kuzey Kıbrıs Otomobil Kulübü (KKOK) tarafından sportif direktörlüğü üstlenilen yarışmanın ana sponsorluğunu Astra Group üstlendi. Arvento Mobile System ise teknoloji desteği ile organizasyonda yer alıyor.


Genel Koordinatörü: Musa Ersoy

2014 yılında bir hayal ile çıktığımız bu yolda bugün Kuzey Kıbrıs Otomobil Kulübü (KKOK) ile  yolumuza  devam etmekten gurur duyuyoruz. Kyrenia Offroad Derneği (KYOFF), 2 yıllık bir dernek olarak  faaliyetlerine devam ederken, yaklaşık 60 aracın katıldığı organizasyonlar yapmaktadır. Artık motorsporları ülkemizde yeni  bir döneme girmiştir. Ülkemiz gençlerine daha iyi, daha kaliteli organizasyonlar hazırlamaya ve dünyada sesimizi duyuracak yeni projelere imza atmaya devam edeceğiz. Ülkemizde Otomobil Sporları Federasyonunun bir an önce hayata  geçmesi ve bütün kulüplerin bir çatı altında toplanması çok önemli. Tek bir merkezden idare, kontrol  ve disiplin altına alınması, Uluslararası projelere federasyon olarak güçlü bir şekilde adım atmak, ülke motorsporlarının ileriye taşınabilmesi için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bizim KYOFF’u kurma sebeblerimizden birtanesi de federasyon çalışmalarının başlamış  olmasıdır. Örnek vermek gerekirse, bugün ülkemizde Bilardo Federasyonu çok başarılı uluslararası organizasyonlar gerçekleştirmektedir. Uluslararası temaslar ülkemiz gençlerinin önünü açacaktır. Kıbrıslı çok yetenekli gençler var, onlara bu fırsatı vermek gerektiğini düşünüyorum. Bu tip büyük organizasyonların olmazsa olması bildiğiniz üzere sponsorlardır. 24 Saat Off Road Challenge 2016 yarışının anasponsorluğunu Astra Group üstlenirken, araçlarımız Arvento Mobile Systems ile takip edilecek.


Yarışma Direktörü: Mehmet Karzaoğlu

İlk kez geçtiğimiz sene organize ettiğimiz ve bu sene Astra Groupsponsorluğunda ikincisini düzenleyeceğimiz 24 saat Off Road Yarışını önümüzdeki hafta gerçekleştiriyoruz. Kyrenia Off Road Derneği ile birlikte organize ettiğimiz 3 farklı yarış formatı içerisinde açıkcası benim en çok keyif aldığım format 24 saat off road yarışıdır. Çünku bu yarışıhazırlarken bizde kendimizle mücadele ediyoruz. Bu da bana yeterli adrenalini sağlamaktadır.  Yarış, 24 saat sürecek fakat öncesi ve sonrası ile birlikte bizim mücadelemiz 36 saat gibi bir zaman alacak. 24 Saat Off Road Yarışı, katılımcılarayarışın start anındavereceğimiz koordinatları çeşitli cihaz ve programlar yardımıyla bulmaya çalışmaları şeklinde gerçekleşecektir.  



Toplamda 60’a yakın nokta olacak şekilde planladığımız yarışta bizzat ben ve takım arkadaşım olan Çağın Özılgaz ile birlikte yerinde tek tek hazırladığımız koordinat tabelalarını sabitleyeceğiz. Yani kısacası bölge olarak yarışın nerede yapılacağı belirli fakat koordinatlar yarış anında belirlenecektir. Dört etaptan oluşacak yarışın etaplarıKuzey Kıbrıs genelinde olduğundan dolayı oldukça farklı zeminlere sahiptir. Çok zor ve çekişmeli geçecek yarışta bütün görev alan ve yarışacak olanlara başarılar dilerşimdiden tebrik etmek isterim.


Komiserler Kurulu Başkanı: İrfan Topcu

Kuzey Kıbrıs Otomobil Kulübü olarak son 3 senedir Kyrenia Off-Road Derneği ile ortaklaşa organize ettiğimiz Cyprus Off-Road Attack, Afrodisia Rally Raid ve 24 Saat Off-Road Challenge yarışmalarına katkı koyan ve bu yarışmaların başlamasında öncü olan taraflardan biri olduğumuz için büyük mutluluk duyuyoruz. 2016 Senesinin yarışma takviminde olan 24 Saat Off-Road Challenge 2016 yarışması bir anlamda hazine avı olarak adlandırılabilecek, yarışma boyunca trafik kurallarına uyulması gereken ve hız limiti bulunduran koordinat bulma yarışmasında, yarışmacılar Ralli kategorisinde kendine verilen koordinatlara zaman kaybetmeden, raid kategorisinde ise en kestirme yoldan gitme başarısına göre ödüllendirilecek bir yarışmadır. Kuzey Kıbrıs Otomobil Kulübü olarak Sportif direktörlüğünü üstlendiğimiz yarışmada tüm yarışmacılara başarılar diler, Kyrenia Off-Road Derneğine ise işbirlikleri ve kulübümüze olan güvenlerinden ötürü teşekkür ederiz.


 

 

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75