banner108
Öne Çıkanlar arenasporkolik KTSYD Seminerinde.. Yiğitcan GAÜ için koşacak Maraş siftah yaptı..! HCumhuriyet Kupası yapıldı
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Cankurtaran Kursları Tamamlandı..!
banner98

Türkiye Su Altı Sporları Federasyonu (TSSF) ve Uluslararası Cankurtarma Örgütü (İLS) müfredatının uygulandığı kurslar 14-19 Haziran tarihleri arasında başarılı bir şekilde tamamlandı. Altı gün boyunca yoğun bir şekilde gerçekleştirilen kursta, Kurtarma Tatbika’nın ardından son gün yapılan sınav sonrasında başarılı olan kursiyerler, cankurtaranlık belgesi almaya hak kazandılar. KKTC’nin yasalarına göre tüm otel, plaj ve havuzlarda cankurtaran bulundurma zorunluluğu olduğuna dikkat çekilen açıklamada gerçekleşen kursta eğitim alan ve başarılı olan 10 kursiyer cankurtaran hizmeti verebilecek.

Cankurtaran Bulundurmak Zorunlu

Güçver Su Sporları Kulübü başkanı Mustafa Güçver yaptığı açıklamada plajlardaki denetimsizliklerden dolayı bir çok plajda yasa gereği cankurtaran bulundurma zorunluğu olmasına rağmen bir çok plaj, belediye işletmelerinde ve otellerde hala daha cankurtaran bulunmamdığının altını çizdi. KKTC'deki bir çok boğulma olaylarının plajlarda cankurtaran olmamasından kaynaklandığını belirten Mustafa Güçver, halkın plaj ve denizleri kullanırken tehlikelere karşı bilinçli olmamalarından kaynaklandığını açıkladı. Mağusa Belediyesinin Glapsides plajında verdiği cankurtaranlık hizmeti örnek teşkil ettiğini belirten başkan Mustafa Güçver, bu yüzden plajda yüzmek daha güvenilir hale geldiğine vurgu yaptı. Güçver, halkımızın daha fazla cankurtaranı olan plajları tercih etmelerini, cankurtaran uyarı ve bayrak işaretlerini takip etmelerini, denize girmeden önce görevdeki cankurtarandan güvenlikle ilgili anlamadıkları birşey varsa sormalarını tavsiye etti.

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75