banner108
Öne Çıkanlar Hala Sultan Türkiye İkincisi.. Mesarya onaylandı Deniz Plaza yenilgisiz tamamladı..! Zokou ile tatlandı..! (2-4) Kara; Kolay lokma olmadığımızı ispatlayacağız..!
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Çankaya Okçuluk Kulübü’nden destek..!
banner98

 




KKTC Okçuluk Federasyonu heyeti Ankara’daki temaslarını tamamlayarak adaya döndü.

Okçuluk Federasyonu heyeti temaslarının ikinci gününde Çankaya Okçuluk Kulübü’nü ziyaret etti. Başkan Ferdi Çiftçi, As Başkan Yrd.Doç.Dr. Muzaffer Doğgün ve Basın ile dış ilişkiler sorumlusu Yusuf Darbukacı eşliğinde önce paralimpik okçuluk kulübünü daha sonra ise Türkiye okçuluğunun yetiştirdiği ve  dünyadaki on dört uluslararası koçtan biri olan Çankaya okçuluk ihtisas akademisi sahibi Macide Erdener’i ziyaret etti. Paralimpik okçuluk temsilcisi Mehmet Laçin ile bir araya gelen heyet plaket takdiminin ardından paralimpik okçuluk tesislerini ve paralimpik sporcuların fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezlerini gezerek bilgiler aldı.


Paralimpik alandaki projeler konuşuldu


Paralimpik okçuluk temsilcisi Mehmet Laçin KKTC okçuluk federasyonun kendilerine göstermiş oldukları ilgiden ve KKTC’ de paralimpik okçuluk projelerinden dolayı memnuniyetini dile getirirken paralimpik oyunlarda ambargonun olmadığını ve paralimpik sporcuların KKTC ile Türkiye’de karşılıklı yarışabileceklerini dile getirdi. Öte yandan laçin paralimpik sporcuların engelsiz sporcular ile de yarışa bildiğini ve olimpiyatlarda katılımlarının olduğunu belirtti.


Çiftçi “Okçuluk ile engelleri kaldıracağız”


KKTC okçuluk federasyonu Başkanı Ferdi ÇİFTÇİ ise ziyarette paralimpik okçuluğa büyük önem verdiklerini ve bu sporu KKTC de yapılabilir kılacaklarını belirtti. Engelli bireylerin spor yapmamaları için hiçbir engel olmadığını Belirten Çiftçi okçuluk sporu ile engelleri kaldıracaklarını belirtip her birey birer engellidir anlayışı ile paralimpik okçuluk sporunu geliştirip KKTC de yaygınlaştıracaklarını belirtti.


Erdener “elimizden gelen katkıyı yapmaya hazırız”


Çankaya okçuluk ve ihtisas akademisi kurucusu ve başkanı Macide Erdener ise kendilerine yapılan bu ziyaretin kendileri için onur ve mutluluk verici olduğunu belirtip. Ziyareti gerçekleştiren Başkan Ferdi Çiftçi Ve heyetine kısa bir eğitim verdikten sonra tesisleri gezdirerek yapılan çalışmaları uygulamalı bir şekilde anlatarak KKTC okçuluk federasyonu için ellerinden gelen eğitimi seve seve verebileceklerini bu sporun eskisi gibi amatörce deil profesyonel olarak yapıldığını ve KKTC deki sporcularında bu profesyonel yapı ile dünyaya açılıp spor yapmalarına elbet imkan olduğunu söyleyen Macide Erdener. Kendi bilgi, deneyim, tecrübesini KKTC deki sporculara iletmekten memnuniyet duyacağını söyledi.


Desteklerinizle KKTC’deki okçuluğu daha yukarılara çekeceğiz


Çankaya okçuluk ve ihtisas akademisi ziyaretinde KKTC Okçuluk Federasyonu Başkanı Ferdi Çiftçi “Macide Erdener hocamızın bizi kabul etmesi bize mutluluk verdi. Türkiye’nin en iyi Hakem hocalarından biri olan Macide Hocamızın bilgi ve tecrübeleri bizler için büyük bir önem arz etmektedir ve bu önemin bilincinde olarak yapacağımız protokol ile Macide Erdener hocamızın da bizlere eğitim konularında gelip yardımcı olmasını sağlayacağız” diyerek KKTC de okçuluğun çıtasını en üst seviyeye çıkaracak çalışmalar ile bu sporu geliştireceklerini kaydetti. 

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75