banner108
Öne Çıkanlar Şampiyon 1.Piyade Alayı KKTC SPOR MANŞETLERİ Hala Sultan Türkiye İkincisi.. Salonda Çalıştı.. Mesarya onaylandı
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Bozatlı; "AİHM Noktasında Girişimlerimiz Var"
banner98

Sportif faaliyetlerin yeniden açılımı konularında açıklamalar yapan Bozatlı, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi tarafından sportif faaliyetlerle ilgili tamamen durdurma kararı alındığını hatırlattı ve şunları söyledi:

“Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’yle sürekli iletişim halindeyiz. Dairemizi, “bir şey yapmıyor” diye eleştirenler var. Olimpiyatlarda ve diğer şampiyonlarda, yurtdışında yarışan sporcularımıza antrenman ortamı yaratma konusunda da sıkıntı yaşıyoruz. Ancak kendi ülke şartlarımızda yine de sporcularımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi yetkilileriyle görüşmeler yaptık. Cuma günü bir toplantıları olacak. Alacakları olası esnetme kararları olursa ki bu konuda önceden tecrübeliyiz, bireysel ya da takımsal çalışmaları programlama anlamında hazırlıklarımızı yaptık.”

Bisiklet, yüzme ve atletizm gibi temassız tarzda olan spor branşlarının ferdi antrenmanlarıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Bozatlı, iptal edilen triatlon organizasyonları olduğunu da hatırlattı. Ferdi anlamdaki spor dallarındaki sporcuların bir hedef belirleyerek çalıştıklarını bildiklerini ve antrenmanların tamamen iptal edilmesi noktasında kendilerini çok iyi anladıklarını vurgulayan Bozatlı, performans antrenmanlarının dengesizliği konusunda haklı olduklarının altını çizdi. Kendilerinin de sporun ve antrenmanların yapılması fikrinde olduklarını ifade eden Bozatlı, ancak salgın konusunun ciddiyetine ve alınan kararlara saygılı olduklarını kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı Spor Üst Komitesi olarak AİHM noktasında girişimleri olduğuna dikkat çeken Bozatlı, bu konuyla ilgili de şunları söyledi:

“Uluslararası Olimpiyat Komitesi’ne kayıtlı tüm spor branşlarında ferdi veya takım halinde yer alabilmeleri için bugüne kadar hiç yapılmayan bir girişim başlattık. Süreç Sayın Cumhurbaşkanımızın kontrolünde ve bilgisinde ilerlemektedir. Önümüzdeki aylarda bunun hukuki bir duruma dönüştürülmesi vardır. Komite olarak tüm çalışmalarımızı bitirmeye çalışıyoruz.”

Tesisler ciddi tamirat istiyor

Devlete ait spor tesislerinin çok ciddi tamirat istediğine vurgu yapan Sertaç Bozatlı, bu konuda ciddi bir planlama yapılması gerektiğinin altını çizdi. Yarım kalan işlerin tamamlanması noktasında çalışmaların yapılması gerektiğine işaret eden Bozatlı, “Daire olarak bu anlamda çalışıyoruz. Projelerimizi hazırlayıp Sayın Bakan’a sunuyoruz.” şeklinde konuştu. En alt seviyedeki tesisle en üst seviyedeki tesislerin yapılmasının mevcut bütçeyle yeniden planlanması gerektiğini vurgulayan Bozatlı, “Yeni tesislerin yapılması noktasında yaklaşık üç yıldır birçok yapılması gereken işleri yapamadığımızı söylemek isterim.” dedi.

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75