banner108
Öne Çıkanlar arenasporkolik kktc spor Doğan Forest Karşıyaka
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Başkent Sokaklarında Nostalji Rüzgarı..!
banner98

Kıbrıs Türk Klasik Otomobil Derneği (KTKOD), “2019 Royalton Klasik Otomobil Ralli Şampiyonası’nın sekizinci faaliyetini, sezonun da 3.klasik otomobil rallisini gerçekleştirdi. İkinci kez faaliyete ana sponsor olan Rock Oil adıyla yapılan “Şeher’de Gece Klasik Otomobil Rallisi” yine muhteşem görüntülere sahne oldu.

Lefkoşa’da bulunan Özel Etnografya Müzesi ve Şeherde Restoran park yerinde start alan klasikler, Lefkoşa sınırlarında gerçekleşen yarışta en iyi dereceleri yapmak için mücadele ettiler. Etkinlik geçtiğimiz yıl olduğu gibi yine derneğin merhum üyesi Yusuf Tosun anısına yapıldı.

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu himayelerinde gerçekleştirilen yarışa, 49 klasik araç katıldı. 49 aracın 13’ü ‘ilk kez’ yarışa katılırken, 9 ekibin de ‘kadınlardan’ oluşması dikkat çekti. Keyifli ve eğlenceli geçen yarış, dernek üyelerine şampiyonada 2,25 katsayı puan kazandırdı.

Kazanan ‘ Kelebek ‘ Ailesi

Lefkoşa Yenişehir bölgesinde bulunan Kıbrıs Özel Etnografya Müzesi ve Şeherde Restoran Park alanında başlayan yarış, yine aynı bölgede tamamlandı. Yaklaşık 90 dakikalık parkur, üç Sabit Hız Testi’nden (SHT) oluştu. Lefkoşa’nın serin gece ortamında gerçekleşen yarış sonrası neticeler açıklandı ve ödüller törenle verildi.

Yarışı 2018 yılı şampiyonu Ali-Pembe Kelebek ekibi 1979 model Mercedes Benz 350 SL araçlarıyla kazanarak Genel Klasman birincisi oldular. İkincilik 1983 Model Mercedes Benz W123 otomobilleriyle Ertan-Ayşe Namlı’nın olurken üçüncülük kürsüsünde ise 1976 model Ford Escort MK2 klasikleriyle Halil-Gizem Erhan çifti yer aldı.

Salih-Yonca Çeliker ekibi ise SHT 2’deki ideal süreye 0,012 SN yaklaşarak, yarışın “Best Time” ödülünü kazandı. Diğer klasman birincileri ise, E kategorisinde İsmet-Ayşe Tufan, F kategorisinde Olgun-Ecem Biçak, G kategorisinde Murat-Safiye Osmanoğlu, Çiftler kategorisinde Salih-İpek Ünüvar, Turing Kategorisinde Cevdet-Sinem Boğaçhan, Kadınlar Kategorisinde Jale Kuset-İpek Coşkuner, VW Beetle kategorisinde ise İsmet-Ayşe Tufan ekiplerinin oldu.

Müzeyi gezdiler, tarihe yolculuk yaptılar

Yarış başlamadan önce klasik severler, Kıbrıs Özel Etnografya Müzesi’ni de gezme fırsatı buldu. Derneğin gerçekleştirdiği faaliyet kapsamında müze, yarış öncesi ziyaretçilere açıldı.

Çok sayıda klasik sever, Kıbrıs tarihinin izlerini taşıyan müzeyi gezerek, fotoğraflar çekti, geçmişe yolculuk yaptı.

Yusuf Tosun, kabri başında anıldı

KTKOD üyesi, merhum Yusuf Tosun anısına yapılan yarışa katılım yüksekti. Tosun ailesinin de hazır bulunduğu yarıştan bir gün önce Yusuf Tosun, Lefkoşa’daki kabri başında anıldı.

Duygu dolu Anma etkinliğine, Tosun ailesi ve dernek yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Aliusta: Final Mevsimi Başlıyor. Heyecan Artıyor.

KTKOD Başkanı Burçin Aliusta, her etkinlikte çıtayı daha yukarıya çıkardıklarını belirterek klasik severler ailesini de büyütmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Motorsporlarına gün geçtikçe ilginin arttığını, yaptıkları doğru ve başarılı faaliyetlerle klasik araç tutkusunu yaymayı başardıklarını vurgulayan Aliusta, Şeher’de Gece Rallisi yarışına 13 yeni ekibin katılmasının kendilerini gururlandırdığını belirtti. Aliusta, 49 ekibin içerisinde pilot ve co-pilot olmak üzere 9 ekibin de kadınlardan oluştuğuna dikkat çekerek “Doğru işler her zaman tercih edilir. Kadınlarımızı da pistlerde, yarışlarda ve rallilerde görmek bunu onurlandırıyor” dedi.

Aliusta, sponsorlarına ve klasik severlere derneğe duydukları güven ile yarışlara verdikleri destek için teşekkür ederek, bir sonraki faaliyetin ise şampiyona için önem arz ettiğini ve finaller öncesi kilit durumda olduğunu söyledi. 22 Eylül Pazar günü Segafredo Zanetti ana sponsorluğunda olacak olan rallinin çalışmalarına başladığını belirten Aliusta, artık final mevsimine başlandığını ve tüm klasikseverlerin ve üyelerin kalan üç faaliyete de katılımlarının önemli olduğu vurguladı.

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75