banner108
Öne Çıkanlar Doğan Sabrımız Taşmıştır.. Vincent Allan Yeni Boğaziçi 1.Lige Düştü.. Forest İskelede Maden Buldu.. (02)
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

YDÜ’nün Bileği Bükülmüyor..! (89-75)
banner98




Maça etkili başlayan YDÜ’de Bahar’ın asisti ile skor bulan Lavender ile ilk dakikada 6-2 öne geçti. Periyotta  ilk üç dakika geride kalırken skor 6-6 dengelendi. Bu dakikadan sonra Kayla MacBride ve Vandersloot’un sayıları ilk beş dakika 14-12 YDÜ’nün üstlüğü ile geçildi. Karşılıklı basketlerin yaşandığı periyotta Vandersloot ve Lavender’den skor bulmaya devam eden YDÜ,  İlk periyotu 25-21 önde tamamlandı.


Ikinci periyoda Mersin BŞB’nin basketleriyl başlandı ve ilk dakikada skor dengelendi (25-25).  YDÜ’de Olcay ve MacBride sayıları ile 30-25’e çekerek rakibi ile farkı 5 sayıya çıkardı.  Mersin ekibinden Sasha Cado ile sayılar üretirken, Periyot devamında Wauters ve McBride ile sayı bulan YDÜ ilk beş dakikada skoru 34-28 yaptı. Periyotta Mersin BŞB rakibi karşısında Gajiç ile sayılar bulmaya devam etti  ve YDÜ ilk yarıyı 40-39 önde kapattı. Üçüncü periyoda Kayla McBride ve Vandersloot ikilisi ile sayılar bulmaya devam eden YDÜ skoru  44-39’a taşıdı.  Mersin ekibi periyotta oyundan kopmadı ve sayılar üretmeye devam ederken, YDÜ Bahar, Mcbride, Olcay’la  skor bulmaya devam etti ve YDÜ bu periyotu  63-56 önde tamamladı. Son periyoda iyi başlayan taraf YDÜ oldu. McBride, Wauters ve Bahar ile birlikte ilk dakikada rakibi ile farkı 13 sayıya çıkararak skoru 69-56’ya getirdi. Hucüm ribauntlarında etkili olan Marica Gajic ile sayı bulabilen Mersin ekibi skoru 71-60 yaptı ve molaya gidildi. Mola dönüşü hucümu alan YDÜ Lavender ve Wauters ile farkı 15 sayıya çıkardı (75-60). Rakibi ile baştan sona farkı koruyan ve iyi oyununu sürdüren Yakın Doğu Üniversitesi maçı 89-75 kazanan taraf oldu.

Zafer Kalaycıoğlu: “  Etkili Bir Oyun Oynadık…”

Maç sonrası değerlendirmelerde bulunan Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Zafer Kalaycıoğlu, etkili bir oyun oynadıklarını söyledi. İlk yarıda başa baş bir maç geçirdiklerini ifade eden Kalaycıoğlu, “İkinci yarı daha etkili bir oyun oynadık ve farkı açtık.  Yakın Doğu Üniversitesi olarak amacımız normal sezonu birinci bitirmek. Play offlarda ev sahibi avantajı önemli. Yoğun bir sezon geçiriyoruz, hafta içi maçlarımız var. Antrenman dozajını biraz düşüreceğiz. Ekip olarak çok uyumluyuz. Quanitra bir süre daha dinlenecek ancak onu da özledik. Oyuncularıma güveniyorum. Kıbrıs Türk halkına gurur duyacağı bir takım yaratmak istiyoruz, inşallah böyle devam ederiz” şeklinde konuştu.

 

 

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75