banner108
Öne Çıkanlar arenasporkolik Doğan YDÜ KKTC SPOR MANŞETLERİ Lefke
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

YDÜ, Türkiye’de Zirvede, Avrupa’da Çeyrek Finalde..!
banner98

  




Yakın Doğu Üniversitesi Euro Cup’ta normal sezonu en üst sırada bitiren takım olma avantajıyla kupanın tüm aşamalarında ev sahibi sıfatıyla mücadele ederek finale ve hatta kupaya uzanma konusunda çok önemli bir avantaja sahip.


Vandersloot ve McBride Zaferin Temelini Attı

Yakın Doğu Melekleri’nden Vandersloot ve McBride EuroCup çeyrek final zaferinin temelini atan isimler oldu. İkili, Reyer Venezia rövanş maçında toplamda 42 sayı, 6 asist ve 5 top çalma kaydetti. Türkiye liginde ise Mc Bride 19,6 sayı, Vandersloot 18.2 sayı, 6.9 asist ortalamalıyla mücadele ediyorlar. Ayrırca Vandersloot ile McBride, Reyer Venezia ile oynanan Eurcup rövanş karşılaşmasında gösterdikleri performans ile haftanın oyuncuları arasında girdiler. Takımın tüm oyuncular sahada sergilediği başarılı ve üstün performansla takımlarını bir üst tura taşımak için görevlerini layıkıyla yerine getirdiler. 

Çeyrek Final Eşleşmeleri Perşembe günü

YDÜ’nün EuroCup çeyrek finaldeki rakibi ise 23 Şubat 2017 Perşembe günü yapılacak kura çekimi ile belli olacak. Kura çekimi çeyrek finale yükselen diğer EuroCup takımları olan YDÜ, Galatasaray, Bellona AGÜ ve Good Angels Kosice ile Eurolegue’den gelen dört takımın katılımıyla yapılacak. Eurolegue’den gelecek takımlar Çarşamba günü oynanacak maçlar sonucunda belli olacak. EuroCup eşleşmesine katılacak muhtemel Eurolegue takımları arasında; Türkiye’den Hatay BŞB, Fransa’dan BLMA, İtalya’dan Famila Schio ve Polanyada’dan Visla Can Pack Krakow takımları bulunuyor. Yakın Doğu Üniversitesi çeyrek finalde çıkacağı maçları kazanması durumunda yarı finale yükselecek.

1-4 Mart’ta Türkiye Kupası İçin Mücadele Edecek...

Türkiye kupasında da ilk sekize giren takımlar arasında yer alan Yakın Doğu Üniversitesi, 1-4 Martta İzmir’de düzenlenecek Türkiye Kupası’nda Galatasaray ile mücadele edecek. Türkiye kupası ilk maçı 1 Mart 2017 Çaşamba günü saat 17.30’da oynanacak.

Zafer Kalaycıoğlu: “Hedefimiz Ligi İlk Sırada Bitirmek ve Kupalar Kazanmak”

YDÜ Baş Antrenörü Zafer Kalaycıoğlu, elde ettikleri başarı ile yaptığı değerlendirmede, çok mutlu olduklarını Türkiye liginde sezonu lider olarak kapatmak ve hem Avrupa’da hem Türkiye de kupayı kaldırmak olduğunu söyledi. Kalaycıoğlu, liderliğe yükseldikleri Galatasaray galibiyeti ile ilgili olarak da güçlü bir rakip olan Galatasaray’ı net bir skorla yendikleri için çok mutlu olduklarını ifade etti. Kalaycıoğlu, “Galatasaray karşısında rakibin en büyük silahı olan prese nasıl yanıt vereceğimiz önemliydi. Bizde hususta antrenmanlarımızı gerçekleştirdik ve baskıyı kırmayı başardık. Yaptığımız 17 hücum ribaundu farkın oluşmasında diğer önemli noktaydı. Oyuncularımı verdikleri mücadele ve taktik anlayış için tebrik ediyorum” dedi.

Çeyrek Final Rakibini Bekliyolar...

Eurocup’ta şu anda Perşembe günü yapılacak kura çekimini beklediklerini ifade eden Zafer Kalaycıoğlu, “kurada çıkacak takıma göre çalışmalarımıza başlayacağız. Oradaki hedefimizi gerçekleştirmek için daha da zorlaşan maçlarda dikkatli ve özverili şekilde oynamaya devam edeceğiz” dedi. 

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75