banner108
Öne Çıkanlar arenasporkolik YDÜ Doğan GG İskele
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

YDÜ nefes aldı..! (73-57)
banner98
 





Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı, Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi 24. haftasında Mamak Belediyesi Spor Salonu’nda Mersin Büyükşehir Belediyesi ile karşılaştı.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, yüksek tempolu karşılaşmanın ilk periyoduna hızlı başlayan Yakın Doğu Üniversitesi karşısında savunma yapmak zorunda kalan Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bulduğu pozisyonları iyi değerlendirememesi ile birlikte periyod 28-13 Yakın Doğu Üniversitesi üstünlüğü ile sonlandı.

Yüksek tempoda geçen ikinci periyodda, aradaki farkı kapatmaya çalışan ve oyun dengesini lehine çevirmeye çalışan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Yakın Doğu Üniversitesi’nin ribaundlardan hızlı çıkması ve bulduğu pozisyonları iyi değerlendirmesi ile birlikte ilk yarıyı 48-25 geride kapattı.

Üçüncü periyodda, Yakın Doğu Üniversitesi’nin çembere topla rahat gitmesi ve bulduğu pozisyonları baskete çevirmesi ile Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin top kayıpları sonucunda üçüncü periyod 63-45 Yakın Doğu Üniversitesi üstünlüğü ile sonlandı.

Temposu hiç düşmeyen maçın son periyoduna alan savunması ile başlayan Yakın Doğu Üniversitesi’nin savunmalarına ve ribauntlardan hızlı çıkmasına ve bulduğu pozisyonları baskete çevirmesine karşın; Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin istediği hücumu yakalayamaması sonucu karşılaşmadan galip ayrılan taraf 73-57 skor ile Yakın Doğu Üniversitesi oldu.

Maçın en skorer ismi 23 sayı, 11 ribaund ve 5 asist ile Mersin Büyükşehir Belediyesi oyuncusu Angel McCoughtry olurken; onu 16 sayı, 6 ribaund ve 5 asist ile Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı oyuncusu Tiffany Hayes ve  16 sayı, 6 ribaund, 4 asist ile yine Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı oyuncusu Kelsey Bone izledi.

Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı’nda Kelsey Bone 16 sayı, 6 ribaund, 4 asist; Hülya Özkan 3 sayı ve 2 ribaund; Tiffany Hayes 16 sayı, 6 ribaund, 5 asist; Yelena Leuchanka 8 sayı, 11 ribaund ve 3 asist; Alyssa Thomas 6 sayı, 10 ribaund ve 4 asist; Şebnem Kimyacıoğlu 9 sayı, 7 ribaund, 1 asist ve Asena Yalçın 15 sayı, 1 ribaundve 1 asist ile oynadı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi takımında ise Nicole Heartley 12 sayı, 4 ribaund ve 1 asist; Marina Kuzina 5 sayı; Gülşah Gümüşay 1 ribaund ve 1 asist; Aneika Henry 15 sayı, 14 ribaund ve 1 asist; Duygu Fırat 2 ribaund; Angel McCoughtry 23 sayı, 11 ribaund, 5 asist ve Nilay Kartaltepe 2 sayı, 2 ribaund ve 6 asist ile oynadı.

 

Yer: Mamak Belediyesi Spor Salonu

Hakemler: Erhan Gürsel, Ahmet Taner İbin, Fatih Evli

Yakın Doğu Üniversitesi: Asena Yalçın, Tiffany Hayes, Kelsey Bone, Yelena LEuchanka, Alyssa Thomas, Hülya Özkan, Dila Aşkın, Gizem Sezer, Simay Karaman, Huriye Cambazoğlu, Şebnem Kimyacıoğlu

Mersin Büyükşehir Belediyesi: Angel McCoughtry, Nilay Kartaltepe, Nicole Heartley, Aneika Henry, Marina Kuzina, Gülşah Gümüşay, Tuğba Taşçı, Duygu Fırat, Çişem İncel, Emel Türkyılmaz

 

İlk periyod: 28-13

İlk devre   : 48-25

3. periyod: 63-45

Maç sonucu: 73-57

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75