banner108
Öne Çıkanlar arenasporkolik YDÜ Doğan KKTC SPOR MANŞETLERİ Girne
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

YDÜ gövde gösterisi yaptı..!
banner98

 


Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, YDÜ Basketbol takımı Türkiye Süper Lig'de en iyi şekilde temsil etmek için tüm imkanlar seferber edildi.


YDÜ Sağlık ve Spor Daire Başkanı Yrd.Doç.Dr. Hakan Atamtürk, YDÜ olarak hedefimiz Avrupa . Mütevelli Heyeti Başkanımız Doç.Dr. İrfan S.Günsel 'in hedef koyması ülkenin spora bakış açısını dahi değiştirdi. O yüzden ilk 8 diyeceğim ama küçük kalır, biz liderliğe oynamak , çok ciddi dev müsabakalar yapmak istiyoruz. YDÜ genelde ülkemiz adına özelde ise üniversitemiz adına Türkiye'de en iyi şekilde temsil etmek öncelikli hedefimizdir.Bunun yanısıra hedeflerimiz arasında öncelik ise Avrupa kupasına katılabilmek öncelikli hedefimizdir. Sırbistan'dan transfer ettiğimiz oyuncumuz ise 2 gün içinde ülkemize gelerek takıma katılacaktır diyerek takımın tümünün bir arada olacağını vurguladı.


YDÜ Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Yrd.Doç.Dr. Murat Tüzünkan yaptığı konuşmada; "Bu üç yeni transferimiz ile iddialı bir takım oluşturduk. Ülkemizi Türkiye kadınlar basketbol süper liginde en iyi şekilde temsil etmek için tüm imkanlarımızı seferber ettik. YDÜ Sağlık ve Spor Daire Başkanı Yrd.Doç.Dr. Hakan Atamtürk'ün başkanlığında ciddi bir basketbol organizasyon luşturuldu. Bu organizasyon profesyonel bir şekilde çalışıyor. Koçumuz Alper Durur yönetiminde bu yıl öncelikle Türkiye kupasında ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğimize eminiz. Bu çerçevede transferlerimizi tamamladık, uzun bir yolculuğa başlıyoruz. Bu güne kadar ki olan yolculuğumuzda siz basın mensuplarının ciddi desteğini gördük. Sizlere bu çerçevede teşekkür ediyoruz. YDÜ olarak bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemiz sporuna destek olmaya devam edeceğiz. Bu gibi kariyeri başarılarla dolu büyük sporcuları, Türk sporcularımızla birlikte bir araya getirip başarıdan başarıya koşacağımıza eminiz."Dedi.


YDÜ Kadın Basketbol Takımı Menejeri Erhan Ayaz 'da konuşmasında, 4 WNBA oyuncusuyla anlaşmakta ligin tarihine geçtik, bu da sezona ne kadar iddialı bir şekilde hazırlandığımızı gösteriyor. Koçumuzun oyun planlarına göre seçilmiş 4 oyuncuyla yola başlıyoruz. Herşey çok güzel olacak burdan yarın kayseriye hazırlık turnuvasına, arkasından Samsun'da Türkiye kupası resmi müsabakalara en iyi şekilde başlayacağımıza inanıyorum dedi.


Ankara'da oynanacak maçlar için gelen soru üzerine ise  Yrd.Doç.Dr. Murat Tüzünkan, gönül isterdi ki ülkemizde oynayalım ancak bilinen nedenlerden dolayı oynayamıyoruz, oynayabilmek içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ankara'da ki Kıbrıslı öğrencilerle, öğrenci birlikleriyle temasa geçildi. Onların desteği aldık, YDÜ olarak Ankara'da oynamamıza mecbur bırakılmamıza tepki gösteren Türkiye'nin büyük kulüpleri ,dernekleri, taraftar platformları bize destek veriyor. Üniversite olarak Dorana Turizm ile iş biriliğimiz var. Bize destek vermek isteyen taraftarlarımıza,basketbol severlere  yönelik bir takım paket hazırlıklarımız var. Onlarıda bir kaç gün içinde basın yolu ile duyuracağız dedi..

Alyssa Thomas : “Bu Takımın Bir Parçası Olmaktan Heyecanlıyım”

Yakın Doğu Üniversitesi’ni seçmekten duyduğu heyecanı ifade eden Alyssa Thomas, “hedefleri olan bir takım seçtim. Bunun için çok mutluyum. Takım olarak antrenmanlara başladık ve ligde de iddialı bir takım olacağız” dedi.

 

Kelsey Bone : “Yeni Ve Hedefleri Olan Bir Takım Olduğu İçin Yakın Doğu Üniversitesi’ni Tercih Ettim”

Daha önce Galatasaray’da büyük başarılara imza atmış bir oyuncu olarak Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi’ni tanıyan Kelsey Bone ise Yakın Doğu Üniversitesi’ni seçmesinin sebebinin hem oyuncuları tanımasının, hem koçu tanımasının hem de kendisine bu kadar inanılan bir takımın parçası olmak istemesi olduğunu belirtti. “Daha önce ligde birlikte oynadığım, bu yüzden tanıdığım oyuncuların olması, koçu tanımam ve Alyssa ve Tiffany gibi oyuncularla oynamak istemem, bu sezon için Yakın Doğu Üniversitesi ile anlaşmamın en büyük sebepleri oldu” dedi.

 

Tiffany Hayes : “Yeni Bir Takım Ve Yeni Heyecanlar”

Kıbrıs’a ilk kez geldiğini, çok beğendiğini ve takım için heyecanlı olduğunu belirten Tiffany Hayes, “Alyssa Thomas ve Kelsey Bone ile aynı takımda oynayacak olmaktan son derece mutluyum. Takımdaki tüm oyuncular güçlü oyuncular. Takımla antrenmanlara yeni başladık, birbirimizi tanıyoruz. Güzel bir sezon geçireceğimizi düşünüyorum “ dedi.

Basın toplantısında gerçekleştirilen sembolik imza töreni ardından, tüm takımın katılımıyla basına açık antrenman yapıldı.

 

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75