banner108
Öne Çıkanlar arenasporkolik kktc spor YDÜ Doğan GG
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Ve Beklenen Karar Çıktı..! KKTC Tekerlekli Sandalye Takımımız Süper Ligde..!
banner98

*Liglerde 2019-2020 sezonunda düşen takım olmadı.
*1.Ligde 19.hafta sonunda ilk 3 sıradaki (KKTC, Pendik Belediyesi And.Yakası ve Yalova OSK) takımlar Süper Lige yükseldi.
*2.Ligde 17.hafta sonunda ilk 3 sıradaki (Kocaeli Başiskele,Fuzuev 1453 ESK ve Çanakkale Boğazgücü GSK) takımları 1.Lige yükseldi.
*3.Ligde A grubunu normal sezonda ilk 2 sırada bitiren (Karabük Demir Kartal ve Karşıyaka) B grubunu ilk 2 takımı (Adana ESK ve Düziçi Engelliler) C grubunu ilk 2 takımı((Malatya BŞB ve Hakkari Sümbül) 2.Lige yükseldi.
*Liglerde şampiyon belirlenmedi.

 

Açıklanan kararların tam metni şu şekilde.

Ülkemizde ve dünyada etkileri devam eden COVID-19 salgınının yarattığı belirsizlikle mücadelede devletimizin çizdiği çerçeveye uygun şekilde, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu da üzerine düşen sorumluluğu ilk andan itibaren büyük bir titizlikle üstlenmiştir.

Federasyonumuz tarafından, bu hassas duruma ilişkin tüm senaryolar değerlendirilirken, başta Spor Bakanlığımız, Spor Genel Müdürlüğümüzün görüşleri, TBESF Sağlık Kurulumuzun tavsiyeleri, kurullarımızla yapılan istişare toplantıları ve tabi ki değerli kulüplerimizin de görüşleri alınmış olup, oluşan gerekçelerle, yaşanan belirsizliğin liglerimize daha fazla zarar vermemesi adına Federasyon Yönetim Kurulumuz bugün toplanmış ve ilgili konuları görüşmüştür.

Camiamızın geleceğini gözeterek, önceliğimiz sağlığımız düşüncesiyle lig organizasyonlarının sorunsuz başlaması adına önem arz eden kararlar şu şekildedir;


1. Ts Basketbol ve Ampute Futbol Deplasmanlı liglerimiz ile Oturarak Voleybol Etaplı liglerimiz normal sezon sıralamasına göre tescil edilmiştir.

2. Hiçbir Ligimizde şampiyon ilan edilmeyecektir.

3. Sezon öncesi ilan edilen statülerde yer alan ligden düşme uygulanmayacaktır.

4. Liglerde terfiler ise şu şekilde olacaktır.:



T.S BASKETBOL; Ligler arası terfiler Ts Basketbol 3. Lig hariç sezon öncesi ilan edilen statülerde olduğu gibi uygulanacaktır.

A) Ts Basketbol 1. Liginde normal sezon sıralamasında ki ilk üç takım Ts Basketbol Süper Ligine,

B) Ts Basketbol 2. Liginde normal sezon sıralamasında ki ilk üç takım Ts Basketbol 1. Ligine,

C) Ts Basketbol 3. Liginde her üç grupta maçları tamamlanan kulüplerden, her grupta ilk iki sırayı alan takımlarımız bir üst lige (2. Lig)’ e terfi edileceklerdir.


AMPUTE FUTBOL; Ligler arası terfiler Ampute Futbol 2. Lig hariç sezon öncesi ilan edilen statülerde olduğu gibi uygulanacaktır.

A) Ampute Futbol 1. Liginde normal sezon sıralamasında ki ilk üç takım Ampute Futbol Süper Ligine,

B) Ampute Futbol 2. Liginde her iki grupta ilk iki sırada yer alan takımlar bir üst lige (1.lig)’e terfi edileceklerdir.



OTURARAK VOLEYBOL; Oturarak voleybol 1. Liginde her üç grupta ilk iki sırada yer alan takımlar süper lige terfi edileceklerdir.


Gelecek sezonun lig yapıları, takım sayıları, ilgili mevzuat hükümlerine göre Yönetim Kurulumuz tarafından oluşturulacaktır.

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75