banner108
Öne Çıkanlar arenasporkolik kktc spor Babutsalar sahaya iniyor..! Gençlerbirliği Yönetiminden Sadıkoğluna Ziyaret.. Serbest transferde son gün
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Tüzünkan “Unvanımızı Korumak istiyoruz’’
banner98





Tüzünkan’’Geçtiğimiz sene istediğimizden fazlasını aldık’’

YDÜ Mütevelli heyeti başkan yardımcısı Murat Tüzünkan, Vatan Gazetesine yaptığı açıklamalarda geçtiğimiz sezon çok iyi bir takım oluşturduklarını ve en büyük şanslarının oyuncularının hepsinin karakterli sporcular olması olduğunu ve bunun yanında Zafer Kalaycıoğlu gibi Koç’a sahip olmamız ise en büyük şansımızdı dedi. Takım kimyasının erken oluştuğunu ve takım maçları kazandıkça kazanma alışkanlığı edindiğini ve Türkiye Kupasını kazanmakla birlikte inanılmaz bir özgüven ile diğer kupaları da kazanabileceğimiz inancının arttığını ifade etti. Tüzünkan, Avrupa kupalarında oynadıkları 16 maçtan 15 galibiyet alarak EuroCup Şampiyonu olduklarını ve bunun inanılmaz bir başarı olduğunu söyledi. Ardından Türkiye ligi Şampiyonluğunu kazanma adına final serisine ev sahibi avantajı ile başladıklarını ve kritik anlarda verdiğimiz reaksiyonlar ile Türkiye Şampiyonu olarak, bir sezonda 3 kupa kaldırarak tarihe geçtiklerini ifade etti. Çarkın dişlilerinin uyum içinde çalıştığını ve Sporcular, teknik heyet ile yönetimin uyum içinde çalışarak müthiş bir başarıya imza attıklarını ifade etti.


Türkiye’de Şampiyonluk, Euro Lig’de Final Four’u hedefliyoruz
                                                    

Murat Tüzünkan bu sene ilk kez katılacakları Euro Lig için ise, zor bir gruba düştüklerini ve Euro Lig tarihinde hiçbir zaman böyle zorlu bir grubun oluşmadığını ve bu zorlu grupta ilk 3 hedeflediklerini, bunu başarmaları halinde Fınal Four için çok önemli bir adım atmış olacaklarını söyledi. EuroCup’a göre Euro Lig’in çok daha zor olduğunun altını çizen Tüzünkan, çok iyi takımların olduğu, sert müdafaaların yapıldığı bu Lig’de bizde aynı şekilde mücadele etmeliyiz dedi. Türkiye liginde ise tek hedeflerinin Şampiyonluk olduğunu ve bu doğrultuda takım oluşturduklarının altını çizen Tüzünkan, Hem Türkiye Ligi hem Türkiye Kupasını yine müzemize götürmek için mücadele edeceğiz dedi.              

Transferler Faydalı olacak

Takıma transfer edilen Ann Wauters’ın çok deneyimli ve kaliteli bir oyuncu olduğunu, Belçikalı Kim Mestdagh’ın şutör pozisyonunda önemli bir oyuncu olduğunu, Milli oyuncu Cansu Köksal’ın 3 numaralı pozisyonda takıma önemli katkı koyacağını, Gökçe Doğan’ın ise çok tecrübeli ve kaliteli bir oyuncu olduğunu söyledi. Türkiye liginde bu sene yabancı kuralının değiştiğini ve geçen sene sahada 4 yabancı oynayabiliyordu ancak bu sene 3 sahada bir benc’te olacak ve yaptığımız yerli transferlerin faydasını burada göreceğiz diyen Tüzünkan, özellikle Hollingswort’ün yerli statüde oynayacak olmasının kendileri adına önemli bir avantaj olduğunu belirtti. Ayrıca bir uzun yabancı daha transfer edip transferi kapatacaklarının da altını çizdi.

Kursk Avantajlı

Ekim ayı başında oynanacak olan Süper Kupa maçına ’da değinen Murat Tüzünkan, çok zor bir maçın kendilerini beklediğini, şu anda Kursk’un favori olduğunu ancak hazırlık sürecini kim iyi geçirirse onun kupayı alma şansının daha yüksek olduğunu belirten Tüzünkan, saha avantajının’da Kursk’ta olduğunu ve rakiplerinin tam kadro sahaya çıkacağını, YDÜ’nün ise Mc Bride’ın takıma katılacağını ancak Vandersloot’un durumunun henüz netlik kazanmadığını belirterek, sahaya kazanmak için çıkacaklarını ve bu kupayı’da KKTC’ye getirmek için tüm gücümüzü sahaya yansıtacağız dedi.

Dr. Suat Günsel Kupası Muhteşem olacak

Eylül ortasında organize edilecek olan Dr. Suat Günsel Kupasını aldıkları bir kararla Uluslararası bir boyuta taşıdıklarını ve kaliteyi artırmak ve her yıl düzenlenecek olan elit bir turnuva haline getirmek için çabaladıklarını belirten Tüzünkan, bu sene gelecek takımların Euro Lig’in 5 Şampiyon adayının olduğunu, ayrıca EuroCup’ın favorisi 1 takımla birlikte 6 takımlı organizasyonu hayata geçireceklerini belirtti. EuroCup takımı Hatay BŞ ve EuroLig takımları YDÜ, Galatasaray, USG Prague, Castors Braine, CB Avenida takımlarının boy göstereceği turnuvaya tüm basını ve sporseverleri davet eden Tüzünkan, KKTC halkının hangi takımlarla Eurolig’te mücadele ettiğimizi görmeleri adına çok önemli bir turnuva ve yanımızda olmalarını arzu ediyoruz dedi. Bir bütün olarak bu organizasyonda Dünya’ya mesajlar verebiliriz ve Kıbrıs Türkünün de neler yapabileceğini herkese gösteririz dedi. Maçların KKTC’de oynanması için mücadelelerinin devam ettiğini ancak çok zor süreçle karşı karşıya olduklarını fakat bunu başarmak için mücadeleden asla vazgeçmeyeceklerinin de altını çizen Murat Tüzünkan, bir gün bunu başaracağız ve Türkiye Ligi ve Avrupa maçlarını KKTC’de oynayacağız dedi.  

 

Haber: Tahir Topaloğlu

 

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75