banner108
Öne Çıkanlar arenasporkolik YDÜ Doğan KKTC SPOR MANŞETLERİ Girne
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Tüzük LAÜ Diyor..!
banner98

Tüzük ne diyor?

Mevcut tüzükte bir oyuncunun serbest transfer hakkını kullanabilmesi için 24 yaşını doldurmuş olması gerekiyor. Geçtiğimiz yıllarda takımlar tüzük konusunda bir toplantı yapmış ve eski tüzüğün artık çağ dışı kaldığını belirterek yeni bir tüzük hazırlanması ve yürürlüğe koyulması konusunda fikir birliği yapmışlardı. Bunun üzerine hukukçular ve federasyonun yaptığı ortak çalışma ile tüzük hazırlandı. Yeni tüzüğün Bakanlar Kurul’undan geçmesi gerekiyordu ancak süreç uzadı ve hala daha imzalanamadı. Bunun üzerine geçtiğimiz yıllarda Kulüpler bir araya gelmiş ve Bakanlar Kurul’undan imza atılmamasına rağmen centilmenlik anlaşması yapmış ve 18 yaşını dolduran oyuncuların serbest transfer hakkı olması gerektiği konusunda görüş birliğine varmışlardı. Alınan bu karardan sonra 24 yaşından küçük olmasına rağmen bazı oyuncuların serbest transfer hakkını kullandığı biliniyor. Mevcut tüzüğe göre Berk 24 yaşından küçük olduğu için transfer hakkı yok ancak kulüplerin 18 yaşını dolduran oyuncunun serbest transfer hakkı ile ilgili fikir birliği var.

Ahmet Sütçü

Çarşamba günü Berk konusunda toplantı yapan yönetim kurulu, her iki kulüple de görüştü. Kulüplere bugüne kadar izin veren yönetim kurulu, eğer iki kulüp bir anlaşmaya varamazsa yetkisini kullanarak nihai kararı verecek. Mevcut tüzüğün bir an önce değiştirilip hazırladıkları tüzüğe geçilmenin elzem olduğunu belirten Sütçü, Bakanlar Kurul’unun yakın zamanda tüzüğü imzalamasını umduklarını vurguladı.

Mustafa Üstünel

Berk’in transfer durumu hakkında görüşlerini aldığımız Mustafa Üstünel, federasyonun vereceği karara göre kararlar alacaklarını belirtti. Koçunun kim olacağı merakla beklenen LAÜ, federasyonun alacağı karara göre ligde devam edip etmeme noktasında olacağı öğrenildi. Berk’le 2022 yılına kadar noter huzurunda sözleşme yaptıklarını, Berk’e bonservis ödeyerek takımlarına kattıklarını ve böyle bir transferi kabul edemeyeceklerin altını çizdi. Daha önceki yapılan transferlerin kendisini ilgilendirmediğini ve kendisi göreve geldikten sonra bu şekilde transfer yapmadıklarını vurguladı. Mevcut tüzüğün lehlerine olduğunu belirten Üstünel, Lefke’siz bir ligin heyecansız ve tatsız olacağını, federasyonun kararının gelecek adına önemini tekrarladı.

Talat Yalkut

Berk’in transferiyle ilgili düşüncelerini belirten Yalkut, daha önce birçok kez 24 yaşından küçük oyuncunun serbest transfer yaptıklarını, bu konuda önceden fikir birliği olduğunu şu an yaşananları üzüntüyle karşıladıklarını belirtti. Hiçbir kulüp ile problem yaşamak istemediklerini, herkesle dost ve fair play çerçevesinde yarışmak istediklerini üstüne basa basa tekrarlayan Yalkut, Koopspor’un bir sosyal proje olduğunu, daha önce birçok kez yaşanmış bu serbest transfer hakkının şimdi neden sorun olduğunu anlayamadıklarını, federasyonun kararını merakla beklediklerini belirtti.

banner116
Anahtar Kelimeler:
Tüzük LAÜ Diyor..
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75