banner108
Öne Çıkanlar Ünal Aysal Düzdabanın Dilekçesini Reddetti.. 1.Lig Allem Gallem.. DAÜ Şampiyonluk Maçına Çıkıyor.. Musmer UniLeaguede BAÜ ve DAÜnün Günü..
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Seminer tamamlandı..!
banner98





        Türkiye Basketbol Federasyonu ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Basketbol Federasyonu’nun Girne Merit Park Otelde ortaklaşa düzenledikleri “Ulusal Antrenör Gelişim Semineri” bugün tamamlandı. 50’ye yakın basketbol antrenörünün katıldığı seminere; Türkiye basketbol Federasyonu Eğitim Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Seyfi Savaş, Kadın Milli Takımlar Alt Yapı Koordinatörü Aziz Akkaya ve TED Ankara Kolejliler Spor Kulübü Temsilcisi Hasan Özmeriç, eğitimci olarak katıldı. KKTC Basketbol Federasyonu’nun almış olduğu karar gereği, tüm alt ve üst yapı antrenörlerinin, 2015-16 basketbol sezonunda antrenör lisanslarını vizeletebilmeleri için Ulusal Antrenör Gelişim Semineri’ne katılmalarını zorunlu kılması, seminerin ilgi görmesine neden oldu.

        Başlangıçta, 19-20 Eylül 2015 tarihleri arasında yapılması planlanan Ulusal Antrenör Gelişim Semineri, Aziz Akkaya’nın 20 Eylül Pazar günü vereceği “Bayan Alt Yapılarda fundamental eğitimi” dersinin, 19 Eylül cumartesi gününe kaydırılması ile, bir günde tamamlandı.

 

Antrenörler eğitildi

Girne Merit Park Otel’de bugün sabah saat 11.00’de başlayan seminerin sabah bölümünde, Türkiye Basketbol Federasyonu Eğitim Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Seyfi Savaş; “Basketbolda Sezonluk Planlama (Yıldız, Genç ve A takımları) dersini teorik, TED Ankara Kolejliler Spor Kulübü temsilcisi Hasan Özmeriç; “Zone Savunma ve Fastbreak-Transation” dersini uygulamalı, seminerin son bölümünde ise, Kadın Milli Takımlar Altyapı Koordinatörü Aziz Akkaya; ”Bayan Alt Yapılarda Fundamental Eğitimi” dersini, uygulamalı olarak verdiler.

Türkiye Basketbol Federasyonu Eğitim Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Seyfi Savaş seminer sonrasında  açıklamada bulundu:

Her antrenör, bir yıl içerisinde, bir ulusal ve bir de uluslar arası antrenör gelişim seminerine katılması zorunludur” ifadelerini kullandı.

 

Belgelerin, Uluslararası geçerliliği var

“Son yıllarda Okan Donangil ve şimdi de günümüz federasyonunun, Türkiye Basketbol Federasyonu ile olan ilişkileri, üst düzeyde sürmektedir”  diyerek sözlerini sürdüren Ertuğ Nasıroğlu” Bu sayede, Türkiye’de yapılan ulusal ve uluslar arası seminerlere, ülkemiz antrenörlerinin en az 10-15 tanesi gitmektedir. Ayrıca, antrenörlerimizin sahip olduğu antrenörlük belgelerinin, uluslararası geçerliliği vardır” dedi.                    

 

                 

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75