banner108
Öne Çıkanlar Doğan Gedik yeniden görevde Cezalılar Açıklandı.. Doğan güle oynaya..! (4-0) Soyer Hacıganimler PlayOffta..
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Nilsen “YDÜ Süper Güç”
banner98

 




YDÜ’nün neden final four’u kazanacağına inanabileceğini ifade eden tecrübeli basketbol yazarı, kazanabilmenin arkasında güçlü bir momentum, üst düzey oyuncular, ön saha rotasyonuna sahip uzunlar, en iyi kısa forvet kombinasyonu ve etkileyici bir koç olduğunu belirtti. YDÜ yeni süper güç olarak niteleyen Paul Nilsen, takımın Euroleauge’de çaylak olmasına rağmen ilk denemesinde kupayı kazanabileceğini söyledi.                                                           

Mıknatıs Gibi Çektikleri Kupalarla Tarih Yazıyorlar  

YDÜ’nün neden şampiyon olacağına dair nedenleri sıralayan Nilsen şunları kaydetti: “Bunun için çokça sebep mevcut, birincisi arkalarına aldıkları momentum.
Kupaları mıknatıs gibi çekerek tarih yazıyorlar. İki Türkiye Şampiyonluğu, Türkiye Lig Şampiyonluğu, 25. Cumhurbaşkanlığı Kupası ile geçen sezonki EuroCup şampiyonluğu. Durdurulamaz bir yükselişte olduklarının göstergesi ve göz kamaştırıcı ilk sezon maceraları bunu kanıtlar nitelikte.       

Şutör ve Guard pozisyonunda En İyi Skorerler Oyunculara Sahipler 

Paul Nilsen, Vandersloot ile McBride’ın en iyi ikili olduğuna dikkat çekerek, yıkıcı bir ortaklıkları olduğundan söz etti. “İkisini de çok üst düzey oyuncu olarak sınıflandırıyorum. Vandersloot muhtemelen hayatının en iyi sezonunu geçiriyor ve maç başına 9.3 asist ortalamasıyla turnuvanın lideri durumunda. Diğer taraftan McBride kısa forvet veya şutör guard pozisyonunda Euroleague normal sezonunun en iyi skoreriydi. Esas güç ise ikisinin de tam akış ile oynadıkları zaman geliyor. Eğer önümüzdeki ay bu başarı Sopron’da gerçekleşirse, başarı için bütün şanslara sahipler. Yıkıcı bir ortaklıkları var.                        
Destekleyici Oyuncular ve Uzun rotasyonun desteği Başarının Kaynağı
 

Nilsen, takımın Euroleague Women  en iyi uzun rotasyona sahip olduğunu söyledi. “Destekleyici oyuncular olmasaydı YDÜ bu kadar başarılı olamazdı. İnatçı Eldebrink’in rolünü, yeniden gençleşmiş Türk forvet Bahar’ı yok sayamazsınız. Uzun rotasyonuna baktığınızda, kulübün elindeki rotasyon Euroleague Women’da en iyisi olduğunu söyleyebiliriz. Wauters, Hollingsworth, Gruda ve Lavender ile bundan daha heybetli ve tecrübeli olunamazdı. YDÜ muhtemelen en iyi uzun opsiyonlarına sahip” sözlerini kullandı.        

“Kadrosu Kıskanılan Maestro Bir Koç Zafer Kalaycıoğlu”  

Takım başantrenörü Zafer Kalaycıoğlu’nu veteran maestro olarak değerlendiren Paul Nilsen, diğer takımlar tarafından kıskanılabilecek bir kadroya sahip olduğunu, sorunları ve egoları dengelemede başarılı bir iş çıkarttığını da sözlerine ekledi. “Peki ya koç Zafer Kalaycıoğlu hakkında ne demeli?” ifadelerini kullanan yazar,  “Diğer lider takımların koçları kadar ilgi görmese de, veteran maestro sessizce işini yapıyor.

Geçen sezon YDÜ’nün EuroCup’ı kazandığı maçı izleme şerefine şahit olduğumda ve bulunduğum bazı idmanlarda oyuncularıyla olan müthiş ilişkilerini gördüm. Kadrosu diğer takımlar tarafından kıskanılabilir, fakat bu yetenek havuzu kendi sorunları ve egoları ile gelmekte ve bunu dengeleme konusunda çok iyi bir iş başardı Zafer Kalaycıoğlu” dedi.
Paul Nilsen yorumlarını, “Aklımızdaki bu bilgilerle ve en iyi uzun rotasyonu ile belki de en iyi kısa artı forvet kombinasyonu ve de muazzam etkileyici bir koç elimizdeyken, neden UMMC’nin favori olduğunu söyledim ki? MayaMoore ve AlbaTorrens’i karşınıza almak zordur, fakat şu an biraz şüpheye düştüm. YDÜ’nün önünde büyük bir fırsat var. Eğer YDÜ final four’da ilk kez bulunmasına rağmen, 2018 Euroleague kupasını alırsa, bunu kimse sürpriz olarak adlandıramaz” sözleriyle tamamladı.

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75