banner108
Öne Çıkanlar arenasporkolik kktc spor Babutsalar sahaya iniyor..! Gençlerbirliği Yönetiminden Sadıkoğluna Ziyaret.. TürkiyeLetonya Maçına Seyirci Alınacak..
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Milli Oyuncu CANSU KÖKSAL YDÜ’de..!
banner98
 



1994 doğumlu Cansu Köksal forvet pozisyonunda oynama özelliğine sahip genç bir yetenek olmasıyla biliniyor. Hem Türkiye Genç Kızlar Basketbol Şampiyonası hem de Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi şampiyonlukları yaşayan 1.87 boyundaki genç oyuncu,  Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde ilk maçına 2012-2013 sezonunda çıktı. Aynı sezon A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın 2013 Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası Aday Kadrosuna davet edilen Köksal, 2013-2014 sezonunda çifte lisans çıkartılarak Türkiye Kadınlar Basketbol Lig İkinci Ligi ekiplerinden Kocaelispor'a kiralandı. İlk olarak Türk Milli Takımı ile birlikte 2010 U16 Avrupa Şampiyonası’nda yer alan Köksal, 8.3 sayı, 6.9 ribaunt, 1 asist ortalamalarını yakaladı. A Milli Takımında ilk kez 2014 Kadınlar Dünya Şampiyonası’nda forma giyen genç oyuncu, 2.6 sayı, 1.2 ribaunt ile mücadele etti. 2015 yılında sözleşme imzaladığı Galatasaray formasıyla Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi 2016-2017 sezonunda 4.5 sayı, 2.6 ribaunt, 0,6 asist kaydetti. 2017 Avrupa Şampiyonasında ise A Milli Takımımızda maç başına 16,8 dakika oyunda kalıp 5 sayı, 2.8 ribaunt ortalamaları tutturan Cansu Köksal yeni sezonda Yakın Doğu Üniversitesi’nin başarısı için ter dökecek.      

Cansu Köksal “
Geçtiğimiz sezon yakalanan başarıların devam etmesine katkı yapmak istiyorum      

Galatasaray’ın ve A Kadın Basketbol Milli Takımı’nın genç ve yıldız oyuncusu Cansu Köksal, Yakın Doğu Üniversitesi’nin formasını giyecek olmaktan dolayı sevinçli olduğunu söyledi. Cansu Köksal sözlerine şöyle devam etti, “Yakın Doğu Üniversitesi, her oyuncunun formasını giymek istediği örnek bir kulüp. Çünkü burada oyunculara gerçek anlamda değer veriliyor. Geçtiğimiz sezon yakalanan başarıların devam etmesine katkı yapmak istiyorum. Üç kupalı Yakın Doğu Üniversitesi’ne geldiğim için çok mutluyum. Burada işimin çok zor olduğunu biliyorum. Çok çalışarak, bana güvenenleri asla mahcup etmeyeceğim.”                                                                                                                                                                                




Işık Eyigüngör “Cansu geleceğin sembol isimlerinden biri olacak”
                                                                     

Transferle ilgili konuşan Yakın Doğu Üniversitesi Kulüp Başkanı Işık Eyigüngör, Cansu Köksal’ın yetenekli ve fiziksel özellikleri ile geleceğin sembol isimlerinden biri olacağını söyledi.
Genç oyuncunun hem savunma hem de hücum alanında ektili olacağını düşündüklerini ifade eden Eyigüngör, “Türk kadın basketbolunun geleceği olan sporcuları transfer etmeye devam ediyoruz. Cansu, kendine güvenen ve öğrenmeye açık bir oyuncu. Kulübümüze geldikten sonra basketbolunu daha da ileri götüreceğine ve takımımıza fayda sağlamak için azim ve istekle çalışacağına inanıyoruz. Kendisine sağlıklı ve başarılı bir yıl dileriz” dedi.

 

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75