banner108
Öne Çıkanlar arenasporkolik YDÜ Doğan Girne Tatar
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Mevlit ‘’Sezonu En İyi Yöneten Federasyonuz’’..!
banner98

Bir televizyon programına telefonla katılan Mevlit, yapılan 24 maçta seyirci açısından sezon ortalamasının üstüne çıktıklarına işaret etti. Mevlit, mevcut süreçle ilgili şunları söyledi: “Yönetim Kurulu’ndaki arkadaşlarla birlikte çok yoğun bir mesai harcadık. Sağlık Bakanlığı’nın da yönlendirmesiyle bu organizasyonlardan yüzümüzün akıyla çıktık. Biz özelde basketbolun, genelde sporun yapılmasını, Sağlık Bakanlığı ise doğal olarak sağlığın devam etmesini istemektedir. Bakanlıkta çok ciddi bir güven tesis ettik. Bize güveniyorlar.”

U-17 ve Büyük Erkek Ligi ile ilgili açıklamalarda bulunan Mevlit şunları söyledi:

“Öncelikle U-17 Ligi’ni ocak ayı içerisinde başlatmak istiyoruz. Sonrasında ise Büyük Erkek Ligi’ni de başlatmak amacındayız. Seyircisiz maç konusu günün şartlarına göre değişebilir. Sağlık Bakanlığı’yla koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Vakaların artması halinde ligleri oynatma konusunda ısrarcı değiliz. Gerekirse bir ay daha erteleriz. Ancak sağlıktan ödün vermeden basketbolu oynatmak amacındayız.”

Mevcut bulaş oranının şu anki şekliyle devam etmesi halinde maçların oynatılabileceğine işaret eden Mevlit, tedbirlerin artırıldığına da dikkat çekerek vakaların azalacağına olan inancını belirtti. Salgınla ilgili bilinmezliğin mevcut olduğuna parmak basan Mevlit, stratejilerini günlük belirleyerek hareket edeceklerini kaydetti. Mevlit, Koopspor dışındaki tüm takımların antrenmanlarına devam ettiklerine de işaret etti.

Merkez Hakem Komitesi konusuna da değinen Mevlit şunları söyledi:

“Genel kuruldan başlayarak mevcudun devamlılığı değil, değişim yönünde bir karar vardır. İki eski başkanın yerine yenilikçi bir grup göreve getirildi. Demek ki bir değişim isteniyordu. Biz kişileri değil sistemi değiştirmek amacındayız. Hakemlerin testleri yapıldı. Türkiye’den özel izinle hakem eğitmenleri getirttik.”

Soner Evitan ve Eser Taçoy’ın kendileri için çok değerli olduğuna işaret eden Mevlit, hakem değerlendiricisi ve gözlemci olarak bundan sonra da kendilerinden yararlanmaya devam edeceklerini kaydetti. Uzun zamandır sistem değişikliği olmadığını da belirten Mevlit, ancak kendilerinin de yeni sistemi oturtmak kararlığında olduklarını vurguladı. MHK’yı tamamen sivilleştirme düşünceleri olduğunu belirten Mevlit, yönetsel değil ama bilgi olarak Soner Evitan’dan yararlanmayı istediklerini kaydetti. Sivilleştirme kelimesini de açıklayan Mevlit şunları söyledi:

“Sivilleştirme derken basketbol hakemliğinden gelmeyen, önüne gelen her türlü raporu şeffaf bir şekilde değerlendirebilecek ve atayabilecek demek istiyoruz.”

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75