banner108
Öne Çıkanlar arenasporkolik YDÜ Euroleaugede de Zirvede..! (93-71) K-Pet PFDK Süper Kupa Kararını Açıkladı.. Abdülkadir Ömürü Açıkladı..
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Mestdagh İmzayı attı..!
banner98



1990 doğumlu 1.79 boyundaki Belçikalı Milli Takımı oyuncunun 2017-2018 sezonunda Yakın Doğu Üniversitesi forması ile mücadele etmesini sağlayacak olan sözleşmeye imza attığı açıklandı.


Etkili Dış Şut Özelliği ile Dikkat Çekiyor…

İki numaralı pozisyonda gösterdiği performansla dikkatleri çeken başarılı şutör, geçtiğimiz sezon Fransa Ligi’nde maç başı 23 dakika sahada kalarak 9,7 sayı, 3 ribaunt, 2,4 asist ve 2 top çalma ortalamaları yakaladı. Flammes Carolo Basket takımının Eurocup Women’da en skorer oyuncusu olarak dikkat çeken Belçikalı oyuncu, turnuvada maç başı 30 dakika süre alırken, %52’lük 3 sayı yüzdesi kaydedip, 14,8 sayı, 1,9 ribaunt, 3,2 asist ve 3,1 top çalma ortalamalarıyla oynadı. Türkiye’de ilk kez forma giyecek olan Kim Mestdagh, 2014-2015 sezonunda Belçika’nın Castors Braine takımıyla Eurocup Women’da final oynama başarısı gösterdi. Kim, Castors Briane formasıyla 14.8 sayı, 3.6 ribaunt, 2.6 asist ortalamaları kaydetti.



Kim Mestdagh: “YDÜ ile Türkiye Ligi’nde mücadele etmek heyecan verici…”

Sözleşmesini imzalayan Kim Mestdagh da, “Geçtiğimiz sezon mücadele ettiği tüm kulvarlarda şampiyon olarak adından söz ettiren Yakın Doğu Üniversitesi forması ile ilk kez Türkiye Süper Liginde yer alacak olmaktan dolayı heyecan duyduğunu söyledi.

Öncelikle oyuncularına her türlü imkanı sağlamaya çalışan çok güzel bir kulüp. Takım arkadaşlarım beni çok iyi ve samimi bir şekilde karşıladılar. Herkes işini iyi biliyor ve disiplinli çalışıyor. Takım olarak her maçı kazanmak için sahaya çıkacağız.      

Doç. Dr. Murat Tüzünkan: “Takımımıza değerli katkılar sağlayacaktır…”

Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. Murat Tüzünkan, Kim Mestdagh’ın yeni sezonda mücadele edecekleri Türkiye Süper Ligi ile Euroleauge’de kendilerine güç katacağını söyledi. Mestdagh’ın Belçika Milli Takımı’nın başarılı oyuncularından biri olduğunu ifade eden Doç. Dr. Tüzünkan, şutör özelliği ile dikkatleri çeken bir oyuncuyu kadrolarına katmaktan dolayı memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Oyun yapısıyla, tempoyu seven Kim Mestdagh’ın geçtiğimiz Avrupa Şampiyonası'nda Belçika Milli Takımıyla üçüncü olarak bronz madalya kazandığına vurgu yapan Doç. Dr. Tüzünkan, “Basketbolun tecrübeli isimlerinden biri aynı zamanda üç sayı yüzdesi ve skorer kimliği ile ön plana çıkan bu oyuncunun takımımıza büyük destek sağlayacağını ve değerli katkılar koyacağını düşünüyoruz ” ifadelerini kullandı.

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75