banner108
Öne Çıkanlar arenasporkolik kktc spor Babutsalar sahaya iniyor..! Gençlerbirliği Yönetiminden Sadıkoğluna Ziyaret.. TürkiyeLetonya Maçına Seyirci Alınacak..
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

İrfan Günsel ’’Hedefimiz Euroleague’’
banner98





Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti temsilcisinin
 Türkiye Kupası ve FIBA Kadınlar Eurocup‘ın ardından Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi’nde de şampiyonluğa ulaşmasına ilişkin YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Günsel, değerlendirmelerde bulundu. Günsel, YDÜ olarak kendilerine bu fırsatı veren Türkiye Basketbol Federasyonu ve Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkililerine teşekkür ederek, “Ambargolar altındaki Kıbrıs Türküne sesini duyurabilme ve bize 3 kupaya uzanabilme fırsatını verdiler.” diye konuştu. Yakın Doğu Üniversitesi takımının kuruluşuna değinen Günsel, bu serüvenin 2. ve 3. ligde temellerinin atıldığını belirterek, basketbol takımının Türkiye’de oynuyor olmasının KKTC’nin Türkiye ile bütünlüğünün bir göstergesi olduğunu söyledi.         

“Üç kulvarda mücadele ettik, üç kupayı da kazandık”                                          

İrfan Günsel, KKTC ve YDÜ olarak neler başarabileceklerini göstermek istediklerine işaret ederek, “
İnanıldığı takdirde neler başarabileceğimizi gösteren bir takım olsun istedik. Mutluyuz, 3 kulvarda mücadele ettik, 3 kupayı da kazandık. Sanırım ilk yılında 3 kupa birden kazanan başka bir takım da yok.” ifadelerini kullandı. Gelecek sezona dair hedeflerini anlatan Günsel, “Yeni hedefimiz FIBA Kadınlar Euroleague’i kazanmak. Avrupa’nın en büyük kupası olan dörtlü Final hedefiyle çıkıyoruz yola. Gelecek sezon hedefimizi yine yüksek tutuyoruz, şampiyonluk için mücadele edeceğiz. Yine Türkiye Kupası için mücadele edeceğiz. Önümüzdeki sezonun başında Cumhurbaşkanlığı Kupası oynayacağız. Yine Avrupa Ligi şampiyonu ile Süper Kupa maçı oynayacağız. Tüm kupaları alma hedefi ile yola çıkıyoruz.” şeklinde görüş belirtti.                                                                                              

“Ambargoların delinmesi için mücadelemiz devam edecek”          

Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray‘ın olduğu yerde mücadele etmenin önemli olduğunu kaydeden Günsel, “Bizimkisi bir memleket meselesi, memleket aşkı. Bizim burada vurgulamaya çalıştığımız, KKTC’ye uygulanan bu haksız ambargolar. İkinci ligdeyken tüm müsabakalarımızı Lefkoşa’da oynuyorduk. Birinci lige çıktığımızda Avrupa yine ambargolarını gösterdi. Güney Kıbrıs yine vetosunu çekti.” değerlendirmesinde bulundu. Maçların Türkiye’de Caferağa Spor Salonu’nda oynanmasına da değinen Günsel, “Ambargoların delinmesi için mücadelemiz devam edecek. Avrupa, lig ve Türkiye Kupası şampiyonu bir kulüp olarak belki bugün veya yarın değil ama bir gün mutlaka bunu başaracağız.” yorumunu yaptı. Takımın bu denli kimyasının uymasının tek bir sebebi olduğunu belirten Günsel, “Takımımıza bir kulübü şampiyon yapma sorumluluğunu değil, bir ülkenin ambargolara karşı sesi olma sorumluluğunu yükledik. Bu, kimyalarının daha uyumlu olmasını, istekli olmalarını ve daha hızlı koşmalarını sağladı. Bu, bir memleket aşkı, bir memleket sorumluluğu, sıradan bir şampiyonluk değil.” şeklinde konuştu.

 

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75