banner108
Öne Çıkanlar arenasporkolik YDÜ Lefke Kartal KKTC SPOR MANŞETLERİ
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Genç Basketbolculardan örnek davranış..!
banner98

 






Lefkoşa Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda yer alan turnuvaya Yakın Doğu Koleji, Yeşilyurt Özel Eğitim Merkezi, Algım Özel Eğitim Merkezi, Lefkoşa İş Eğitim Merkezinin katıldığı belirtildi. Yakın Doğu Koleji müdürü, idarecileri, Beden Eğitimi Bölüm Başkanı, öğretmen ve öğrencileri de tüm takımları desteklemek amacıyla turnuvada hazır bulundu.


Yakın Doğu Koleji Özel Ödül Aldı...

Yakın Doğu Koleji’nin Turnuva Özel Ödülüne layık görüldüğü müsabakada, Yeşilyurt Özel Eğitim Merkezi şampiyon, Algım Özel Eğiitm Merkezi 2. ve Lefkoşa İş Eğitim Merkezi de 3. oldu.


“Böyle Etkinlikler Özel Eğitimli Çocukların Gelişiminde Önem Taşıyor”

Turnuvaya ev sahipliği yapan Algım Özel Eğitim Merkezi Müdürü Evren Karademir, turnuvayla ilgili yaptığı açıklamada bu yıl üçüncüsü gerçekleşen turnuvanın, özel çocukların diğer akranları ile tanışmaları, onlarla kaynaşmaları ve birlikte eğlenebilme fırsatı bulabildiklerini söyledi. Özel Eğitim Merkezi Müdürü Karademir, bu tür etkinliklerle, engelli bireylerin onlarla birlikte olduğunuzda engelleri aşabilmekte sportif, kültürel, sosyal gibi birçok alanda kendilerini gösterdiğine dikkat çekti. Karademir, basketbol oynayarak dostluk, rekabet, kazanma ve kaybetme duygularını yaşamalarının amaçlandığını ve bunun da başarıyla gerçekleştirildiğini söyledi.

Arkan: “ Spor Engelli Bireylere Farklı Bir Pencere Açıyor”

Yakın Doğu Koleji Müdürü Işılay Arkan tunuva sonrası verdiği bilgide, sporun, sağlıklı ve mutlu bir yaşam için gerekli bir uğraş olduğunu ve tüm insanlar için önemine değindi.  Sporun, engelli bireyler için daha farklı bir önemi olduğunu vurgulayan Kolej Müdürü Arkan,  zaten yaşamlarında birçok engelle karşılaşan ve bu engellerin yarattığı stresle birlikte yaşayan engelli bireylere, sporun yeni bir pencere açtığını belirtti. Yakın Doğu Koleji olarak farkındalık yaratmak adına gerçekleştirilen her türlü etkinlikte okul olarak öncü olduklarını dile getiren Işılay Arkan, öğrencilerine kazandırdıkları en güzel olgunun da bu olduğunu sözlerine ekleyerek “hayatın içinde olma, dayanışma, birlik ve beraberlik adına olan tüm sosyal sorumluluk projelerinde yer almaktan gurur duyuyoruz” dedi.

 

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75