banner108
Öne Çıkanlar Mormenekşe ile GHE Yeni Yıla 1er Puanla Giriyor.. (11) Ünal Aysal KKTC MOK başakşehir tek golle vurdu Ağdelen
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Değirmencioğlu “Yasal prosedür ne ise uygulanacak’’
banner98
 











     Spor Dairesi Müdürü Alkan Değirmencioğlu’nun doping olayı ile ilgili yaptığı açıklama şu şekilde:“Spor Dairesi Müdürü Alkan Değirmencioğlu, Basketbolda yaşanan doping olayı hakkında bir basın açıklaması gerçekleştirerek olayla ilgili bilgiler aktardı.

     Değirmencioğlu, Spor Dairesi Müdürlüğü olarak “Dopingle Mücadele Kurulu”na yazı yazdıklarını ve 24 Mart 2016 tarihinde oynanacak olan Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ)-Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) ile KOOP-MGA karşılaşmalarında sporculara doping testi uygulanması talep ettiklerini belirtti.

     Bunun üzerine harekete geçen “Dopingle Mücadele Kurulu”, her iki karşılaşmada kurayla belirlenen sporculardan numuneler alıp, 04 Nisan 2016 tarihinde Romanya’nın Bükreş kentindeki Anti-Doping Merkezi’ne gönderdiğini aktaran Değirmencioğlu, 27 Nisan 2016 tarihinde belirlenen sonuçlarda, YDÜ’nün Sırp Basketbolcusu Mihajlo Pesiç’in numunesinin pozitif çıktığının söyledi. Değirmencioğlu, “Dopingle Mücadele Kurulu” tarafından ilgili federasyona bildirim yapıldığını ifade etti.

    Yapılan analizler sonucunda YDÜ’nün Sırp Basketbolcusu Mihajlo Pesiç’te yasaklı “Ephedrine” maddesine rastlandığını belirten Değirmencioğlu, gelinen noktada Basketbol Federasyonu tarafından gerekli yasal prosedürün başlatılacağını vurguladı. Değirmencioğlu, bu süreçte Spor Dairesi Müdürlüğü ve kurullarının da Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA) ve Dünya Anti Doping Merkezi (WADA)’nın uyguladığı yasal prosedürün, daire tarafından aynen uygulanacağının da spor kamuoyu tarafından bilinmesini istedi. Değirmencioğlu, yaptığı titiz çalışmadan ötürü “Dopingle Mücadele Kurulu” yetkililerine de teşekkür etti.”

 

 

     

 

  

 

 

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75