banner108
Öne Çıkanlar Babutsalar sahaya iniyor..! kktc spor Serbest transferde son gün B Lisans Kursu 13 Haziranda..! Raif
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

''Çok Zor Süreçlerden Geçtik''..!
banner98

Tuncel: Mustafa Çelik ile yola çıktık

Programın stüdyo konuğu olan federasyon kurucusu üyesi ve BRT Spor Servisi’nden ayni zamanda spor yazarı olan Yeşim Tuncel, Mustafa Çelik ile yokluklar içinde yola çıktıklarını adım adım her şeyi yaptıklarını açıkladı.

Tuncel, önce uçaklara sporcularımız ellerde çıkarıldı, yayınlar yaptık ve ambulif’i bu ülkeye kazandırdık. Yıllarca dünyanın çeşitli ülkelerinden Amerika Birleşik Devletleri, Rusya, Almanya, Hollanda, Türkiye İsrail, Polonya ve birçok ülkeden takımları KKTC’ye getirerek büyük turnuvalar yaptıklarını belirtti. Türkiye Ligi’nde mücadele etmelerinin yanı sıra ve Avrupa kupalarında da oynandığını da sözlerine ekleyen Yeşim Tuncel bu işler zor ama gönülden yapılan bir olaydı diyerek sözlerini tamamladı.

Kamalı: Çok ciddi işler yaptık

Engelliler Spor Federasyonu eski başkanı ve antrenörü Orçun Kamalı da programa telefonla katıldı. Kamalı, 1993 yılında Mustafa Çelik ile yola çıktıklarını bu ülke için önemli spor organizasyonu gerçekleştirdiklerini belirterek Türkiye ve Avrupa’da mücadele ettiklerini belirtirken biz önce 4 yıl Türkiye Ligi’nde hep deplasmanda oynadık. Sonra yapılan görüşmelerle bu işi başardık ve maçlarımızı KKTC’de oynamaya başladık. Bu ülkede kimsenin başaramayacağını başararak hem Türkiye Ligi’nde hem de Avrupa kuplarında oynadık ve oynamaya da devam ediyoruz. Bu büyük bir kazanımdır açıklamasında bulutu.

Kibrit: Sözlerine tutulmasını beliyoruz

Programın diğer konuğu Engelliler Spor Federasyonu eski başkanı ve oyuncu Günay Kibrit oldu. Kibrit, 25 yaşında Mustafa Çelik ile bu spora başladığını ve o dönem çok eski arabalarla spor yaptıklarını anlattı. Günay Kibrit, “Mustafa Çelik’in başlattığı ancak bitiremediği salon projesi için halktan 500 bin TL topladık ama pandemi nedeniyle o dönemin Başbakanı Ersin Tatar tarafından burası bizden istendi ve biz de verdik ama sayın Tatar bize yeni bir tahsis edeceğini de belirtti. Siyasiler bize söz verdiler bu salonun sözünü tutmalarını bekliyoruz açıklamasını yaptı. Üç isim de BRT eski Müdürü rahmetli İsmet Kotak’ın yaptığı araba alımı kampanyasını da unutmadıklarını belirttiler.

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75