banner108
Öne Çıkanlar YDÜ Doğan Gedik yeniden görevde Cezalılar Açıklandı.. Doğan güle oynaya..! (4-0)
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Basketbolda Yabancı Karmaşası..!
banner98

KKTC Basketbol Lig’inde geçen sezon yabancı kuralı 1+1’di. Kuralın açılımı ise sahada 1 yabancı olacak ve yabancı yabancı ile değişecekti. Yeni sezonda takımların büyük çoğunluğu başta YDÜ, LAÜ ve Koopspor olmak üzere yabancı kuralının 2’ye yükseltilmesini istiyorlar. Federasyon binasında gerçekleşen toplantıya YDÜ, LAÜ, Koopspor, GAÜ ve DAÜ yetkilileri katıldı. Toplantı da yabancı konusunda bir sonuç alınamadı.

Federasyondan konuyla alakalı yapılan açıklama ise pazartesine kadar takımların yabancı sayısı ile ilgili görüşlerini yazılı olarak yapmaları ve sonrasında da federasyon tarafından değerlendirilip kararının bildirileceği söylendi. Takımlar bu konuda netlik isterken Avrupa piyasasında transferin açıldığını, önlerini göremezlerse istedikleri oyuncuları transfer etmekte zorlanacaklarını belirttiler.

Yabancı konusuyla ilgili en sert açıklama ise LAÜ cephesinden geldi. Eğer 2 yabancı kuralı onaylanmazsa ligden çekileceklerini açık yüreklilikle vurguladılar. LAÜ yetkilisi Mustafa Üstünel, yapacakları yatırımın yabancı sayısıyla doğru orantılı olacağının altını çizdi.

GAÜ cephesinde ise Kenan hoca, üniversitenin maddi durumunun herkes tarafından bilindiğini, yabancı transfer yapabilmelerinin hemen hemen imkansız olduğunu, gönlünde yatan yabancı sayısını 1 olduğunu ancak oy çokluğuna katılacağını belirtti ve farklı bir öneride bulundu. Üniversitelerde 1 sene kayıtlı olan 2 oyuncunun yerli statüsünde oynatılarak rekabetin artabileceğini belirtti. Bu konuyla alakalı birçok farklı düşünce ve fikir ortaya atıldı. Özetle yabancı konusunda yapılan toplantı da herhangi bir çözüm olmazken toplantıya katılan taraflarında memnun olmadığını söyleyebiliriz. Tüzük ve yabancı sayısı konusunda bu belirsizlik sürerse ilerleyen zamanlarda sıkıntılar çekilmesi kuvvetle muhtemeldir.

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75