banner108
Öne Çıkanlar arenasporkolik YDÜ Doğan Girne Tatar
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

1.Lig Takımları Hız Kazandı..!
banner98

 





Geride kalan sezonda Birinci Lig Beyaz ve Birinci Lig Kırmızı Grup olarak iki ayrı mücadelenin yaşandığı ve geçiş yılı olarak adlandırılan Birinci Lig’de acımasız bir sezon geride kalırken bu sezonki yeni formatıyla ya da 16 takımlı ligin nelere sahne olacağı daha şimdiden merak konusu haline geldi

Geçen yılki beyaz gruptan Denizli, Tatlısu, Karşıya ve Serdarlı’nın veda ettiği ligde Ozanköy mutlu sona ulaşırken, kırmızı grupta ise Mesarya, Düzkaya ve Dipkarpaz lige veda ederken, aynı grupta Merit Alsancak Yeşilova direkt Süper Lige şampiyon olarak yükselirken aynı grubun takımı olan Yeni Boğaziçi Play – Off serisinde iyi bir performans sergileyerek adını Süper Lige yazdıran son takım olmuştu.

Tüm bunların yaşandığı ve geride kalan ligin yeni şeklinin Spor Servisi olarak merceğe alındığı periyotta bu ligde mücadele edecek olan 16 takımın 14’ünün planları büyük oranda hazırlanırken, kalan iki takımın ise BTM’den gelecek olması ile birlikte süreç başlamış olacak.

 

Bazıları hazır bazıları uykuda

Önümüzdeki sezon ligin zorluğunun bilincinde olan takımlardan Dumlupınar, Gönyeli, Mormenekşe, Esentepe, ve Hamitköy takımları başkan ve teknik ekip konusunda hazırlıkları tamamlayıp kolları sıvarken, diğer takımların kısa süre sonra genel kurul yapacağı gözlerden kaçmadı. Batı temsilcisi Doğancı takımın ise tam bir uykuda oluşu lig içerisinde yer alacak olan takımlardan en başta geleni.

 

AKOVA: Geçen sezon birinci ligde istediğini alamayan Akova, yeni sezonda başkan Sermen Vudalı yönetiminde 12 Temmuz’da güven tazeleyecek. 20 Temmuz haftası sezon açmayı planlayan Akova takımında çok kısa süre sonra teknik adamın netleşmesi bekleniyor. Yine kısa süre sonra sahasının ikinci etabına başlanacak olan Akova yeni sezonda geçen sezonki süreçten uzak bir sezon hedefleniyor.

 

B.BAĞCIL: Bostancı Bağcıl denince akla gelen şüphesiz ilk isim efsane başkan Hasan Besim. Bölgede şu an itibariyle sessizlik haki olsa da 7 Temmuz Cuma akşamı genel kurul yapacak olan Bostancı Bağcıl’da yine camia Hasan Besim’in görevi sürdürmesinden yana. Henüz genel kurul yapılmasa da Teknik Adam ve transfer konusunda Hasan Besim çalışmalarını aralıksız sürdürürken genel kurul sonrası Bağcıl takımında önemli gelişmelerin yaşanması bekleniyor.

 

DEĞİRMENLİK: Geride kalan sezon süper lige veda eden Değirmenlikte sessizlik sürerken, 15 Temmuz tarihinde yapılacak olan Genel Kurul’da mevcut başkan Emirali Öztüccar güven tazeleyecek. Genel Kurul sonrası Teknik adamı belirleme konusunda kolların sıvanacağı Değirmenlik camiasında ilk isim İzzet Kaçmaz olacak. Geçen sezon sıkıntılı süreç yaşayan Değirmenlik yeni sezonda yaraları sarma adına işi sıkı tutmak istiyor.

 

DOĞANCI: Geride kalan sezon beyaz grupta mücadele eden batı temsilcisi Doğancı ligde kalmayı başarmış olsa bile yeni sezon öncesi camiada tam bir belirsizlik söz konusu. Doğancı takımında nelerin yaşanacağı merak konusu olsa da kısa süre sonra Batı temsilcisinde hareketlenme bekleniyor.

 

DUMLUPINAR: Şampiyon olarak çıktığı Süper Lige çok kısa sürede veda eden Dumlupınar, yeni sezonda Güneş Güneşoğlu başkanlığında yola devam edecek. Takımı genç isim Evren Bahtıkara’ya teslim eden Doğu temsilcisi takımı etkili isimlerle güçlendirme yoluna gidecek. Her sezon öncesi olduğu gibi yine saha sıkıntısı ile baş başa kalan Dumlupınar’da resmi açılış 24 Temmuz tarihinde yapılacak. Sezon açılışına kadar dış transferi tamamlamak isteyen Dumlupınar eksiksiz ve tam kadro yola çıkmak hedefinde.

 

ESENTEPE: Takımdan yeni sezon öncesi Ali Karal, İlyas gibi isimleri kaybeden Esentepe’de hedef giden oyuncuların yerini doldurmakla birlikte güçlü bir kadro oluşturmak. Genel kurulu geride bırakan Kırmızı – Beyazlılarda yeni sezon yine takımı Davut Kansu’ya emanet edilecek. Yabancı konusunda süreci yakından takip eden Esentepe takımı bu konuda bu sezon doğru işler yapmak istiyor. 17 Temmuz’da resmi açılış yapacak olan Esentepe çalışmalarını kendi tesisinde sürdürmeyi planlıyor.

 

GİRNE HALK EVİ: Ali Tanoğlu başkanlığında geride kalan sezon istediğini alamayan köklü Girne Halk Evi takımı, 15 Temmuz tarihinde genel kurul planlıyor. Ümit Aktül’ün başkanlığa aday olduğunu açıklaması ile birlikte sürecin ne getireceği merak edilmiş olsa bile yeni sezonda zor geçmeye aday birinci ligde Girne ekibinin çizeceği yol haritası ise merakla bekleniyor.

 

GÖÇMENKÖY: Genel kurula giden Göçmenköy’de görev yine mevcut başkan Ersan Karataş’a kaldı. Geride kalan sezon süper lig vizesini son maçta kaçıran Göçmenköy’de yeni sezon öncesi hedeften çok takımın kime emanet edileceği merak ediliyor. Yapılacak olan genel kurul sonrası sıcağı sıcağına takımın teknik adamının belirleneceği Göçmenköy’de camia takımı içlerinden çıkmış isme teslim etme yönünde birleşiyor.

 

GÖNYELİ: Süper Lig vizesini geride kalan sezon play-off serisinde kaybeden Gönyeli yeni sezona Süper Lig parolası ile giriyor. Takımı genç teknik adam Emre Perçinciye teslim eden Gönyeli camiası transferde hareketli saatler yaşamakla birlikte takıma doğru isimleri katma düşüncesinde. Tüm planlamaların ve transfer politikasının hazır olduğu Gönyeli takımında resmi sezon açılışı ise 12 Temmuz olarak belirlendi.

 

HAMİTKÖY: Yeni sezonda yine Evren Mannaş’ın başkanlığında yola devam edecek olan Hamitköy takımında, takımı yine Ahmet Sakallı çalıştıracak. Sezon açılışını 10 Temmuz olarak belirleyen Başkent temsilcisi Hamitköy’de çizilecek rota ise yapılacak olan transferler sonrası netlik kazanacak.

 

LAPTA: Geride kalan sezonu Ahmet Tayyareci Başkanlığında geride bırakan Lapta’da yeni sezon öncesi çalışmalar başlamış değil. Geçen sezon Salahi Uçkan ve Erdinç Akyulaf nezdinde çalışan Lapta takımında yeni sezon öncesi sessizlik ve belirsizliğin sürmesi ise hem camiayı hem de spor kamuoyunu yakından düşündürüyor.

 

MARAŞ: Hasan Oy Başkanlığında Ahmet Ogan nezaretinde iyi bir sezonu geride bırakan Maraş’ta Hasan Oy’un destek görmemesi sonrasında aday olmaması nedeniyle genel kurul ertelendi. Gerekli desteğin gelmesi durumunda görevi sürdürecek olan Hasan Oy teknik adam konusunda ise yine tercihini Ahmet Ogan’dan yana kullanacak.

 

MEHMETÇİK: Genel Kurulu’nu geçen akşam gerçekleştiren Mehmetçik’te Başkan Hüseyin Göymen göreve devam derken teknik adamlığa Mehmet Metça getirildi.

 

MORMENEKŞE: Değirmenlik ve Dumlupınar takımları ile birlikte süper lige veda eden Mormenekşe’de yeni sezon hazırlıkları 21 Haziran’da salon çalışmaları ile başladı. Kolları erken sıvayan Mormenekşe camiası takımı tecrübeli isim Bülent Aytaç’a emanet ederek, yeniden süper lige dönüş adına çalışmaları başlatmış durumda. Resmi açılışın 20 Temmuz tarihinde yapılacağı Mormenkşe takımında hedef sezon açılışında yeni transferlerinde açılışta yer alması. Yabancı konusunu yakından takip eden Mormenekşe iyi oyuncuları takıma dahil etmeyi planlıyor.

 

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75